Ostalo

(VIDEO) 17-godišnja kći bivšeg UFC prvaka upisala pobjedu u profesionalnom MMA debiju

Bella Mir s timom
 screenshot
Bella Mir uspješno je uplovila u profesionalne vode pobjedom na priredbi iKON promocije

Puno teži zadatak od prvobitno očekivanog imala je 17-godišnja Bella Mir, koja je na priredbi promocije iKON došla do pobjede u svom MMA debiju. Prevarili su se svi oni koji su očekivali kako je Danielle Wynn protivnica preko koje bi kći bivšeg UFC prvaka trebala imati otvoren put prema lakom dolasku do pobjede u MMA debiju. Na kraju se dogodilo potpuno suprotno.

Krvavog nosa i lica, Bella Mir uspjela je uzeti pobjedu na račun izdržljivosti u posljednjoj rundi, gdje je njena protivnica krenula sve ili ništa. Borba je krenula tako da je "Lady Mir" na samom početku rušenjem odgovorila na napade svoje protivnice te je krenula kontrolirati borbu u parteru. Uspješno je to radila preko polovice prve runde, kad ih sudac vraća na noge. Tamo Wynn dobro kontrolira klinč i pogađa nekoliko značajnih udaraca. Bella u drugoj rundi ponovno vrlo brzo odvodi borbu u parter, a ovog puta je bila dovoljno aktivna da borbu tamo i zadrži te da serijom udaraca dođe blizu prekida, no njena protivnica je izdržala.

Odmah na početku treće runde, još jedan dobar ulazak Belle Mir u rušenje te odvođenje borbe na pod. Sudac ih seli na sredinu ringa gdje Bella radi odlično tranziciju i napada ruku. Još jednom je njena protivnica pokazala veliku izdržljivost. Izvukla je ruku i čak prešla u gornju poziciju. Pokušavala je Wynn svim silama napraviti što veću štetu, no nije uspjela. Mir se na samom kraju izvukla i uhvatila giljotinu, no uskoro je došao znak za kraj borbe.

Sva tri suca bodovali su 29-28 za Bellu Mir, koja je uvjerljivo uzela drugu rundu, dok je u prvoj i trećoj svaka borkinja imala svojih trenutaka. Svakako je ovo zlata vrijedno iskustvo za mladu borkinju, no mnogi smatraju kako nije uspjela prezentirati svoj pravi potencijal. Ona je inače već godinama dominantna unutar svoje generacije na hrvačkim i grappling natjecanjima savezne države Nevade.

Linker
26. travanj 2024 19:24