Ostalo

(VIDEO) Belfort prozvao Wanda i najavio 'najiščekivaniji revanš u povijesti MMA sporta'!

Belfort vs. Silva
 Screenshot (Instagram)
Sada kada se vratio u željenu fizičku formu i izgleda (barem tjelesno) kao u najboljim danima karijere, bivši UFC prvak Vitor Belfort je našao i svoju metu! Brazilac je na Božić prozvao svog sunarodnjaka - jednako legendarnog Wanderleija Silvu na međusobni obračun u ONE Championshipu...

Ako ste fan kultnog Pridea i starih "old school UFC dana", onda bi vam se ovaj "matchup" mogao jako svidjeti. No, ako tražite nešto aktualno, dvoboj Belfort vs. Silva nije nešto što bi vas trebalo previše uzbuditi. Iako je njihov prvi obračun iz 1998. zaista obavezno i kultno "MMA štivo" koje svaki pravi MMA fan ima u svojoj kolekciji.

"Sat otkucava broj 42. Wanderlei, čuo sam da si se htio ponovno boriti protiv mene? Nadam se da je to istina. Imam božićni dar za tebe. Spreman sam ti dati nešto što je zapravo najiščekivaniji revanš u povijesti MMA sporta", napisao je "The Phenom" na svojim društvenim kanalima te je dodao:

"Prihvaćaš li moj dar? Ako prihvaćaš, već ti mogu predložiti termin i lokaciju. Što kažeš na kraj veljače? ONE Championship je jedna od najbrže rastućih sportskih orgnaizacija na svijetu! Sretan Božić Wand, idemo to odraditi za ove nevjerojatne fanove - ovakav meč na najboljoj platformi za borilačke sportove?"

Te 1998. godine, kada su obojica bili tek na počecima svojih profesionalnih karijera, Belfort je slavio protiv svog sunarodnjaka tehničkim nokautom već nakon 44 sekunde u prvoj rundi. Jednostavno je prošao kroz Silvu u trenucima dok se ovaj još nije niti snašao u kavezu. U mnogo navrata se govorilo o revanšu, pogotovo jer su dugo vremena bili dio UFC-ovog rostera, no na koncu se on nikada nije realizirao.

View this post on Instagram

THE TIME IS TICKING #42 @wandfc — i heard that you are asking to fight me again? I hope this is true. I have a Christmas gift for you. — i am willing to give you the most anticipated #rematch that will ever happen in the #mma combat sports history. Do you accept my GIFT ? If you do, I already suggest the date and the location. What about the end of February, Singapore @onechampionship #ONE is one of the most growing sports organization in the world Merry Christmas @wandfc @yodchatri @onechampjp @onechampionship let’s give to this amazing fans, this fight on the best platform of combat sports. O tempo está passando #42 @wandfc - ouvi dizer que você está pedindo pra lutar comigo de novo? — Eu espero que isto seja verdade. Tenho um presente de Natal antecipado para você. - Estou disposto a te dar a #revanche mais esperada que vai acontecer na história do esportes de combate #mma. Espero que aceite meu PRESENTE de natal? Sugiro a data e o local do evento, final de fevereiro, Singapore @onechampionship O #ONE é uma das organizações esportivas que mais cresce no mundo evento de altíssimo nível. Feliz Natal @wandfc @yodchatri @onechampionship @onechampjp Vamos dar esse presente a todos os amantes do esporte de combate. Eles merecem

A post shared by Vitor "The Phenom" Belfort (@vitorbelfort) on


Belfort je napustio UFC nakon što je u posljednjem nastupu izgubio nokautom od Lyota Machide. Bilo je to u svibnju prošle godine. Trenutačno ima 26 pobjeda i 14 poraza u profesionalnoj karijeri, no vjeruje da unatoč poznim godinama ima još mnogo toga za pružiti.

Silva, s druge strane, se posljednje natjecao u američkom Bellatoru, gdje je završio nakon četverogodišnje pauze od MMA sporta. U dva dosadašnja nastupa za promociju Scotta Cokera je izbubio od Sonnena i od Jacksona. Zadnji put smo ga u akciji gledali 29. rujna prošle godine. Profesionalni "score" mu se zaustavio na 35 pobjeda i 14 poraza, a zadnju pobjedu je ubilježio još 2013. godine protiv Briana Stanna.

Linker
23. travanj 2024 09:10