Ostalo

(VIDEO) Bellator 244: Nemkov opako istukao Badera i oduzeo mu titulu prvaka poluteške kategorije

Vadim Nemkov vs. Ryan Bader
 screenshot/Twitter
Nakon pobjede nad Ryanom Baderom, Vadim Nemkov novi je prvak Bellatorove poluteške kategorije

Vadim Nemkov je novi Bellatorov prvak poluteške kategorije, a do tog uspjeha došao je na račun impresivne predstave protiv Ryana Badera, u glavnoj borbi Bellator 244 priredbe. 28-godišnji ruski borac uistinu je sve odradio šampionski i zasluženo s pojasom prvaka odlazi kući.

Već od prve sekunde borbe Nemkov je odlučio Badera staviti u probleme, tražeći otvorene razmjene na nogama. Prvak je u početku uspješno eskivirao ulazak u način borbe koji će odgovarati njegovom protivniku, no kod Nemkova se odmah mogao primijetiti napredak na kondicijskom planu. Odlučio je držati svoj tempo što dulje može i to mu je dobro išlo sve do četvrte minute prve runde, kad je Bader napokon vidio prliku za rušenje, koju je iskoristio. No, onda je dočekao neugodno iznenađenje u tome što nije uspio zadržati borbu na podu. Nemkov se ustao puno lakše nego što bi bilo tko očekivao. Pred kraj runde Bader pogađa desni direkt koji je napravio štetu, no ne dovoljnu za išta više od popravka početkog dojma.

Drugu rundu Rus nije promijenio svoj način borbe nego je ponovno napao od samog početka. Ključni udarac došao je nakon nešto više od dvije minute. High kick je sjeo savršeno i Bader je završio na podu. Nemkov nije oklijevao nego je odmah krenuo u seriju udaraca s ciljem završavanja borbe. Bio je prekid blizu, no prvak se nekako uspio ustati i pobjeći. Ipak, ne toliko daleko, budući da je Nemkov ponovno bio ispred njega, novom žestokom serijom borbu je odveo na pod, no ovog puta Bader nakon nekog vremena više nije odgovarao i sudac se napokon odlučio uskočiti. Apsolutno zaslužena pobjeda za Nemkova, koji je već prije Badera savladao tri bivša prvaka u nizu. Sad je napokon riješio i onog koji je u svom vlasništvu imao pojas. Baderu je ovako još uvijek ostao pojas teške kategorije i njegova obrana trebala bi mu biti idući ispit.

U sunaslovnoj borbi priredbe, Julia Budd bila je uvjerljiva protiv Jessy Miele, kao što je prije toga uvjerljiv bio i Valentin Moldavsky protiv Roya Nelsona. "Big Country" je izdržao teške batine, još jednom nije završen, no Rus je bio apsolutno dominantan. Tko zna, možda je ovime izborio priliku napasti titulu teške kategorije. Dakle, nakon što je Bader ovu u poluteškoj izgubio od jednog učenika Fedora Emelianenka, moguće da ga već u idućoj borbi čeka drugi. Glavni dio priredbe je otvorila pobjeda Johna Saltera protiv Andrewa Kapela, prekidom u trećoj rundi.

Bellator 244 - Rezultati

Vadim Nemkov def. Ryan Bader - TKO (R2 3:02)
Julia Budd def. Jessica Miele - jednoglasna sudačka odluka
Valentin Moldavsky def. Roy Nelson - jednoglasna sudačka odluka
John Salter def. Andrew Kapel - SUB (R3 3:11)

Yaroslav Amosov def. Mark Lemminger - TKO (R1 5:00)
Sidney Outlaw def. Adam Piccolotti - podijeljena sudačka odluka
Josh Hill def. Érik Pérez - jednoglasna sudačka odluka
Weber Almeida def. Salim Mukhidinov - TKO (R1 3:57)
John de Jesus def. Vladyslav Parubchenko - jednoglasna sudačka odluka
Chris Gonzalez def. Vladimir Tokov - podijeljena sudačka odluka
Lucas Brennan def. Will Smith - TKO (R2 4:14)

Linker
20. travanj 2024 16:18