Ostalo

(VIDEO) Bellatorov borac dobio prve dvije runde 10-8 pa prije treće predao zbog umora

Kastriot Xhema
 screenshot/YouTube
Bellatorov veteran Kastriot Xhema glavni je sudionik jednog kurioziteta s Bellator 249 priredbe

Prva borba Bellator 249 uvodnog programa donijela je duel Kastriota Xheme, borca kojem je to bio već osmi nastup u Bellatoru (svi u karijeri) i Alberta Gonzalesa, koji je u borbu došao s nezavidnim omjerom 1-2. I ne bi ta borba po apsolutno ničemu bila vrijedna spomena da se nije dogodilo nešto rijetko kada viđeno.

U samoj borbi, koja je trajala pune dvije runde, Xhema je bio dominantan. Kako na nogama, tako u parteru, svog protivnika nekoliko je puta imao na rubu prekida. Tako i pred kraj druge runde, kad je napravio polugu na ruci, no Gonzales nije tapkao. Ali, sigurno nije očekivao da će mu ta izdržljivost donijeti pobjedu. Naime, Xhema se pokušajima da završi borbu toliko umorio, da nije bio u stanju odgovoriti na znak za početak treće runde. Odnosno, istu je predaju.

Dokaz pravog kurioziteta došao je kad su javne postale sudačke kartice ove borbe u trenutku prekida. Dva suca bodovali su jednu rundu 10-8, a drugu 10-9 u korist Xheme, dok je preostali sudac obje runde bodovao 10-8 za borca koji je na kraju poražen. Dakle, 20-16, 20-17 i 20-17 bilo je stanje na sudačkim karticama u korist spomenutog poraženog borca.

Kako je to izgledalo, možete se uvjeriti sami putem videa ispod teksta, odmah u prvoj borbi programa.

Linker
25. travanj 2024 17:32