Ostalo

(VIDEO) Borba tjedna: Fantastičnih osam i pol minuta rata Nsanga i Vere

La Nsang vs. Vera
 screenshot
Fantastičnom borbom Aunga La Nsanga i Brandona Vere zaključena je jubilarna stota priredba najveće azijske borilačke promocije, ONE Championshipa. Kao poklon svim borilačkim fanovima svijeta, oni su je u cijelosti odlučili objaviti na svojoj Youtube stranici.

Aung La Nsang borac je čiji je put karijere zanimljiv i prije svega neobičan. Ovaj 34-godišnjak rodom iz Mjanmara 2003. je godine s roditeljima preselio u SAD, gdje je dvije godine kasnije započeo MMA karijeru. Do 2013. godine nastupao je posvuda, ali bez nekog iskoraka, sve dok te godine nije postao član ONE Championshipa u trenucima kad je imao 15 pobjeda i devet poraza u profesionalnoj karijeri. Tad je krenuo njegov uspon. Danas je vlasnik dva pojasa ONE prvaka, profesionalni omjer je popravio na 26-10 i glasi za jednog od najboljih boraca svijeta izvan američkih promocija.

Brandon Vera imao je pomalo drugačiji put. On je svoje ime izgradio u UFC-u, da bi tek u kasnijim danima karijere stigao u ONE, gdje je trenutno vlasnik naslova prvaka teške kategorije. Jučer je dobio priliku napasti titulu poluteške kategorije te je protiv gore spomenutog Nsanga odradio fenomenalnu borbu. No, titula je ostala kod istog vlasnika.

Osam i pol minuta neprestanog rata u kojoj su se obojica iskazali kao nevjerojatno čvrsti borci bio je savršen način za zatvoriti jubilarnu priredbu najveće azijske promocije. Pogledajte kako je ta borba izgledala.

Linker
25. travanj 2024 18:18