Ostalo

(VIDEO) Cris Cyborg potpisala za Bellator!

Scott Coker i Cris Cyborg
 Screenshot
Bivša UFC prvakinja Cris Cyborg je nova članica najveće konurentske pormocije Bellator. Ponajbolja borkinja svijeta je potpisala ugovor za koji se tvrdi da je navjeći u povijesti ženskog MMA sporta.

U objavi predsjednika promocije Scotta Cokera na društvenim mrežama u utorak stoji da u "trideset godina bavljenja ovim sportom nije sreo nikoga poput svoje najnovije akvizijcije Cris Cybor".

"Radio sam s mnogobrojnim sportašima tijekom trideset i više godina promovirajući borilački sport, ali ne postoji nitko kao 'Cyborg'", stoji u izjavi Cokera te se nastavlja:

"Njezina kvaliteta da može zaintrigirati publiku od trenutka kada krene prema kavezu...je tako posebna. Drago mi je da smo u prošlosti imali priliku surađivati te se veselim što sam dobio priliku promovirati je ponovno."

Cris Cybrg je bez ikakve sumnje jedan od najvećih Bellatorovih "skalpova" do sada. Nakon Bena Hendersona, Roryja MacDonalda, Ryana Badera i Gegarda Mousasija, dovođenjem bivše UFC prvakinje, Scott Coker nastvlja "krasti" UFC-u njegove zvijezde i bildati svoj sve bolji roster.

"Cyborg je najdominantnija borkinja u povijesti ovog sporta i bit će savršen dodatak Bellatoru gdje se već bore prvakinja Julia Budd i ostale najbolje ženske borkinje perolake divizije na svijetu. Svi vrlo nestrpljivo čekamo njezin dolazak", zaključuje Coker.

34-godišnja Brazilka u profesionalnoj karijeri ima 21 pobjedu i 2 poraza. U posljednjem nastupu za UFC je jednoglasnom odlukom sudaca na UFC-u 240 svladala Feliciju Spencer. Bio je to prvi njezin nastup nakon poraza od Nunes i gubitka titule u perolakoj diviziji. "Cyborg" je za elitnu promociju debitirala 2016. godine i u trogodišnjoj epizodi u ovoj organizaciji je ubiježila šest pobjeda i jedan poraz. Vjerojatno najveće ime koje je svladala je bilo ono bivše prvakinje Holly Holm.

Za sada se ne zna kada bi brazilska nokauterka trebala debitirati za novu promociju gdje u njezinoj kategoriji vlada Julia Budd.

Linker
25. travanj 2024 14:25