Ostalo

(VIDEO) Kompletirani rosteri velike priredbe gdje će se UFC sučeliti protiv Pridea

Quintet Ultra
 Quintet
Ovog četvrtka održat će se vjerojatno najzanimljivija grappling priredba u posljednjih nekoliko godina. Quintet Ultra okupit će četiri tima koji će se natjecati za onog najboljeg, a zanimljivo je kako su timovi okupljeni od boraca koji su nastupali za četiri najveće MMA promocije u povijesti, UFC, Pride, Strikeforce i WEC. Pogledajte rostere timova!

Prije svega vas valja podsjetiti što je to Quintet, odnosno one koji još nisu upoznati naučiti. Ukratko, quintet je timsko grappling natjecanje ekipa od po pet članova. Njihova ukupna težina ne smije premašiti 430 kilograma. Pobjednik jednog meča ona je ekipa koja uspije eliminirati svih pet boraca protivničke ekipe. U borilište prvo ulazi po jedan borac svake ekipe te njih dvojica nastupaju u sub only borbi. Ako nakon dogovorenog vremena (pet do sedam minuta) ne bude pobjednika, oba borca su eliminirani.

Za novu Quintet priredbu, njen osnivač, autor pravila i vlasnik, Kazushi Sakuraba, odlučio je napraviti poseban spektakl. Timovi koji će se natjecati sastavljeni su od boraca četiri najveće MMA promocije te će zapravo njih i predstavljati. Rosteri su više nego zanimljivi.

UFC će predvoditi kapetan Anthony Smith, a pridružit će mu se Anthony "Rumble" Johnson, Sean O'Malley, Clay Guida i vjerojatno glavni adut ove ekipe, Gilbert Burns. Pride će predvoditi Sakuraba, a uz sebe će imati Takanorija Gomija, Yvesa Edwardsa, Hectora Lombarda i Gregora Graciejea.

Vrlo snažno djeluje ekipa Strikeforcea, predvođena Gilbertom Melendezom. Tamo su još Jake Shields, Muhammed Lawal, Renato Sobral i Gesias Cavalcante, dok će WEC nastupiti u sastav Chad Mendes, Glover Teixeira, Mark Munoz, Cub Swanson i James Krause. Na programu se nalazi i tri "superfighta". Gordon Ryan okušat će se protiv Alekseija Oleinika, Craig Jones protiv Fredsona Paixaoa, a Cynthia Calvillo protiv Danielle Kelly.

Quintet Ultra održava se u Las Vegasu, a prijenos je organiziran putem UFC Fight Pass servisa.

Linker
14. travanj 2024 17:44