Ostalo

(VIDEO) Licem u lice, oči u oči - Sučelili se finalisti Bellatorovog Grand Prixa!

Douglas Lima i Rory MacDonald
 Screenshot (YouTube)
Dugo iščekivano finale Bellatorovog Grand Prixa, a ujedno i revanš meča iz 2018. između prvaka velter kategorije Roryja MacDonada i Douglasa Lime, je napokon dobilo mjesto i vrijeme održavanja. 26. listopada na Bellatoru 232 će ovaj sjajni dvojac odlučiti o novom/starom prvaku i o pobjedniku Grand Prixa. Ulog su osim vrijednih pojaseva i milijun dolara.

Noćas su se prvi put licem u lice povodom ovog meča sučelila ova dva šampiona. Sučeljavanje je odrađeno za vrijeme Bellatora 225, na kojem je Sergei Kharitonov nokautirao Matta Mitrionea.

Do samog finala MacDonald je najprije remizirao protiv Jona Fitcha, ali je radi takvog pravila prošao u sljedeću rundu natjecanja. Tamo ga je čekao talentirani Brazilac Neiman Gracie, no Kanađanin je preskočio i tu prepreku pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca.

"Nadam se da ću sam sebi olakšati stvari za iduću borbu. Trenirati ću naporno i bit ću spreman za najbolju borbu. Želim ga ovaj put završiti i probrinuti se da nema nikakvih kontroverzi oko pobjede", izjavio je kanadski MMA borac u kavezu.

Puno impresivnije je puto do finala izgledao za bivšeg prvaka Douglasa Lime. On je u prvom kolu završio moćnog Andreyja Koreshkova, da bi zatim u polufinalu nokautirao britansku zvijezdu Michaela Pagea.

"Osjećam se sjajnom sretan sam! Jedva čekam da se stvari zakotrljaju i da vratim svoj pojas u svoje ruke", izjavio je Lima.

Dvoboj u Mohegan Sunu će biti zapravo revanš za MacDonalda i Limu. Upravo protiv Brazilca je MacDonald u drugom nastupu za Bellator, na Bellatoru 192, osvojio pojas prvaka u velter kategoriji pobijedivši jednoglasnom odlukom sudaca. Bilo je to u siječnju 2018. godine.

Linker
20. travanj 2024 09:53