Ostalo

(VIDEO) Nedostaje vam Pride? Prisjetite se pet legendarnih izvedbi iz ringa japanske promocije

Mirko Filipović vs. Alberto Del Rio
 screenshot/YouTube
UFC je na svom kanalu objavio video kompilaciju pet sjajnih trenutaka iz ringa Pride promocije

Nikad nije loše prisjetiti se uzbuđenja kakva nam je u svom ringu nudio legendarni japanski Pride, promocija koja je zapravo stvorila najveći broj onih dugogodišnjih MMA fanova, posebno na ovim prostorima. Naravno, to možemo zahvaliti Mirku Filipoviću, no ona je istim fanovima toliko ušla pod kožu da isti već godinama ponavljaju kako se takva promocija više nikad neće ponoviti.

Uistinu, Pride predstavlja jedno drugo vrijeme, kad su borbe bile drugačije, po mnogočemu uzbudljivije i zanimljivije, no to možemo zahvaliti i vremenu u kojem borci još uvijek nisu bili toliko potkovani, posebno u defenzivnom aspektu vještina koje nisu njihove primarne. Zbog toga se danas možemo prisjetiti poteza, zahvata, završnica i borbi kakve su s vremenom postale rijetkost. Slijedom toga su tu kompilacije poput ove koju je objavio UFC i u kojoj se nalazi pet legendarnih izvedbi.

Veliki povratak Nicka Diaza u borbi protiv Takanorija Gomija (pobjeda mu je na kraju oduzeta zbog pada na testu na marihuanu), klasik akcija Dana Hendersona protiv Wanderleija Silve te nezaboravni "slam" Quintona Jackson protiv Ricarda Arone. To su prve tri navedene izvedbe, da bi nakon toga mjesto pronašao legendarni high kick Mirka Filipovića protiv Alberta Del Ria, kojim je potvrdio kako je vrijeme za borbu protiv Fedora Emelianenka. Prvo mjesto? To barem nije teško pretpostaviti. Pogledajte!

Linker
26. travanj 2024 04:14