Ostalo

(VIDEO) Nokaut dana: Bivši FFC-ov Mađar koljenom katapultirao veliku Bellatorovu zvijezdu u poraz

Sjajni mađarski borac Adam Borics došao je do svoje nove i svakako najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri. Na Bellatoru 222 nokautom je savladao veliku zvijezdu promocije, Aarona Pica, a potez kojim je to izveo vrijedan je nokauta dana.

25-godišnjem Boricsu ovo je bila četvrta borba u Bellatoru i svakako najveća do sada. Ispred sebe je imao Aarona Pica, bivšu američku hrvatsku zvijezdu i borca koji je prelaskom u MMA odmah postao velike Bellatorova zvijezda. Svakako je to Boricsu bio najveći ispit dosadašnje karijere i odradio ga je više nego impresivno.

Boricsa se možda sjećate iz FFC-a, gdje je odradio tri borbe u kojima je slavio nad Markom Burušićem, Matijom Blažičevićem i Manuelom Bilićem. U Bellatoru je nastavio jednako impresivno, a mnogi pamte prošlogodišnji potez iz Budimpešte, kad je letećim koljenom savladao Teodora Nikolova. Čini se kako Aaron Pico nije dobro provjerio taj potez, budući da je prošao jednako poput spomenutog Bugara.

Dobru je borbu Pico radio ovog puta, hrvanje mu je bilo na visokoj razini i nije Boricsu davao puno prilike. No, Mađar je pokazao kako mu puno niti ne treba. U drugoj polovici druge runde dočekao je svoju priliku, predosjetio je kad će Pico krenuti na promjenu nivoa, a onda je kirurši precizno plasirao koljeno. Nakon njega je sve do kraja bila formalnost. Borics je ovom pobjedom došao do 13-0 profesionalnog omjera u karijeri i nema nikakve sumnje kako će u nadolazeći turnir perolake kategorije ući kao jedan od onih na koje je potrebno obratiti posebno pažnju. Pogledajte nokaut!

Linker
14. travanj 2024 19:57