Ostalo

(VIDEO) Nunn savladao 'Hrvatsku senzaciju' u meču borilačkih legendi

Nunn vs. Miletich
 screenshot/Twitter
Michael Nunn i Pat Miletich odradili su kickboxing meč u Daveportu, gradu odakle obje legende dolaze

U Davenportu, gradu u američkoj saveznoj državi Iowi, u subotu je organiziran borilački okršaj dvaju legendi borilačkog sporta koje dolaze upravo iz tog grada. Bivši UFC prvak i MMA ikona, Pat Miletich, u kickboxing meču se okušao protiv bivšeg dvostrukog boksačkog svjetskog prvaka, Michaela Nunna.

Oni su odradili meč na četiri runde u kojem je pobjedu odnio Nunn, podijeljenom odlukom sudaca, odnosno rezultatski 40-36, 39-37, 37-39. Publika je s oduševljenjem popratila meč, a veliki interes rezultirao je prepunim gledalištem koje je reagiralo na svaki dobar udarac. Naravno, kako je riječ o sudaru 52-godišnjeg MMA borca protiv 57-godišnjeg boksača, nitko nije očekivao spektakl, no građani Davenporta ponosno su što su mogli zajedno u ringu vidjeti dva najveća borca izašla iz njihovog grada.

Miletich se u ringu prvi put okušao nakon 2008. godine, kad je prekinuo uspješnu MMA karijeru te se posvetio karijeri trenera i komentatora. Nunnova priča puno je dramatičnija. On je 2002. godine završio u zatvoru, gdje je proveo 17 godina. U boksačkoj karijeri upisao je 58 pobjeda i četiri poraza, a u svom najboljem razdobolju je držao IBF titulu srednje i WBA titulu super srednje kategorije uz ukupno devet uspješno odrađenih obrana.

Linker
22. travanj 2024 23:47