Ostalo

(VIDEO) PFL 8: Schulte uspavao dvojicu na putu do finala, Palmer ponovno u borbi za milijun dolara

Schulte vs. Aliev
 screenshot/PFL
Doigravanje druge sezone PFL-a nastavilo se turnirima perolake i lake kategorije. Nakon što su uspjeli biti uspješni dva puta u jednoj večeri, finale perolake kategorije osigurali su branitelj naslova Lance Palmer i Daniel Pineda, dok će priliku obraniti svoj naslov lake kategorije imati Natan Schulte. Brazilac je do finala oba protivnika gušenjem uspavao, a posljednje prepreka za osvajanje iznosa od milijun dolara bit će mu Loik Radzabov.

Svojim po mnogima izuzetno neatraktivnim, ali isto tako vrlo učinkovitim stilom borbe, Lance Palmer izborio je svoje drugo finale PFL turnira perolake kategorije i priliku da prošle godine zarađenom milijunu dolara pridoda još jedan. Vrlo efektnim načinom borbe prvo je dominantno savladao Alexandrea Almeidu, a onda je tri runde dominirao i nad Alexom Gilpinom. Doveo je tako svoj profesionalni omjer na 21 pobjedu i tri poraza, a trenutno se nalazi u nizu od deset uzastopnih trijumfa. Protivnik u finalu bit će mu borac koji je u PFL-u zapravo debitirao tek u doigravanju. To je bivši UFC borac Daniel Pineda.

Priča s Pinedom zapravo je više nego zanimljiva. On je trebao uskočiti u drugu kolo PFL-a i boriti se protiv Gadzija Rabadanova. Nakon što je ovaj pao vagu, borba se nije održala i Pineda je dobio tri boda, čime je prošao u doigravanje bez da je nastupio. U doigravanju ga je prvo dočekao vlasnik najboljeg poteza cijele ove PFL sezone, Movlid Khaibulaev. Pineda kao da mu je htio ukrasti taj status, impresivno ga je nokautirao već nakon samo pola minuta. U polufinalu ga je dočekao oš jedan nokauter iz četvrtfinala, Jeremy Kennedy. Njega je Pineda ugušio giljotinom nakon četiri minute prve runde te je tako izborio finale s Palmerom i priliku postati MMA milijunaš.

Najimpresivniji borac dana ipak je prošlosezonski prvak lake kategorije, Natan Schulte. Nakon što je prošle godine do finala došao uz puno kontroverze, a uz malo manju kontroverzu je naslov i uzeo, ovog puta nema nikakve sumnje kako je tamo potpuno zasluženo. Već u svom prvom nastupu pokazao je koliko je dobar borac tako što je iskoristio prvu priliku i iskusnog Ramseya Nijema uspavao već u prvoj minuti.

Ništa manje impresivan nije Schulte bio niti u polufinalu, gdje je bio bolji od Akhmeta Alijeva, koji je u svojoj prvoj borbi savladao prošlosezonskog finalista Rashida Magomedova. To gušenje izgledalo je tehnički još savršenije, a došlo je sredinom druge runde.

Nažalost, fanovi neće gledati finale kojem su se nadali. Nakon prošlosezonskog polufinala i sumnjive odluke koja je otišla na stranu Schultea, Chris Wade nadao se osvetiti mu se. I došao je vrlo blizu toga, nakon što je u prvoj borbi bio bolji od Natea Andrewsa. U polufinalu ipak nije mogao preko Uzbekistanca Lika Radzahabova. Nakon što je u neizvjesnoj borbi ipak izvukao pobjedu protiv Islama Mamedova, Radzhabov je puno lakše nadvladao Wadea. Uspio je smiriti agresiju Amerikanca te po mišljenju sudaca uzeti sve tri runde. Došao je tako ovaj borac do omjera 13-1 i onoga što će mu posljednjeg dana ove godine svakako biti borba karijere.

PFL sad odlazi na dvotjednu pauzu, nakon čega slijedi posljednja priredba doigravanja. 31. listopada u kavez će teškaši i poluteškaši, a među njima je i Satoshi Ishii koji će s hrvatskom zastavom na hlačicama krenuti u borbu protiv Denisa Goltsova.

PFL 8 2019 - Rezultati

Loik Radzhabovdef.Chris WadeJednoglasna sudačka odluka
Natan Schultedef.Akhmet AlievTehnički prekid (gušenje)R22:26
Daniel Pinedadef.Jeremy KennedyPrisiljavanje na predaju (giljotina)R14:00
Chris Wadedef.Nate AndrewsVećinska sudačka odluka
Loik Radzhabovdef.Islam MamedovDodatna sudačka odluka
Akhmet Alievdef.Rashid MagomedovJednoglasna sudačka odluka
Lance Palmerdef.Alex GilpinJednoglasna sudačka odluka
Natan Schultedef.Ramsey NijemTehnički prekid (gušenje)R10:52
Jeremy Kennedydef.Luis Rafael LaurentinoTKO (udarci)R21:24
Daniel Pinedadef.Movlid KhaibulaevTKO (udarci)R10:29
Alex Gilpindef.Andre HarrisonPrisiljavanje na predaju (gušenje)R21:49
Lance Palmerdef.Alexandre de AlmeidaJednoglasna sudačka odluka
Linker
19. travanj 2024 14:03