Ostalo

(VIDEO) Rat menadžerskih klanova: Kawa vjeruje da je Abdelaziz bio pod utjecajem!

Abdelaziz i Kawa
 Ilustracija
Ovog je petka čelnik vjerojatno najpoznatije MMA agencije na svijetu (Dominance MMA) Ali Abdelaziz ošamario potpredsjednika drugog menadžerskog diva "First Round Managementa" Abea Kawu. Fizički obračun je odmah spriječen reakcijom drugih ljudi i osiguranja, a incident je ipak stigao do medija.

Kawa je kasnije optužio Abdelaziza da mu je prišao i rekao "kako mora razgovarati s njim", a onda ga je bez najave ošamario. Glasnogovornik policije iz Los Angelesa koja je morala intervenirati je za ESPN komentirao nemili događaj.

"Pripadnici policijskih snaga Los Angelesa su bili na mjestu događanja i privremeno su zadržali jednog od sudionika incidenta. On je bio susretljiv i surađivao je. Dobio je zapisnik i onda je pušten. Protiv drugog subjekta ovog incidenta nisu poduzete mjere, a i on je bio vrlo susretljiv. Nije bilo ozbiljnih ozljeda", stajalo je u izjavi.

I potpredsjednik PFL-a Jim Bramson je prokomentirao nemili incident.

"Bili smo fokusirani na akciju u kavezu. Vidjet ćemo što se dogodilo i pokušati saznati što više", izjavio je kratko Bramson.

Kada je vidio da je njegov menadžer udaren, pokušao je reagirati bivši UFC prvak Anthony Pettis, koji se također našao na licu mjesta. Policija se umiješala i spriječila je daljne širenje sukoba. Sve je uhvaćemo kamerom, no radi se o vrlo slaboj rezoluciji pa je teško razaznati što se točno dogodilo (snimka je na dnu teksta).

"Abdelaziz je ošamario Kawu kao mala pič*** i pobjegao je za 15 sekundi", komentirao je Pettis, a svoj komentar je dao i jedan od glavnih aktera - udareni Ibrahim "Abe" Kawa. On smatra da je Abdelaziz bio pod utjecajem ili narkotika ili steroida i da je zato tako reagirao. Neće podići tužbu protiv svog suparnika.

"Trebala bi ga VADA ili USADA testirati na steroide", napisao je Kawa na svom Twitteru sugerirajući da je Aliabdelaziz bio pod utjecajem i da se nije mogao kontrolirati.

"Hvala svim borcima iz Alijeve agencije koji su se javili s podrškom. Znam da vi momci niste problem i razumijem situaciju u kakvoj ste. Morate otplaćivati doslovno kredite kao nekakve sluge. I zato ostanite jaki i pazite se", dodao je.

Upitan hoće li tužiti Ali Abdelaziza, Kawa je na Twitteru prokomentirao:

"Neću. Želim mu sve najbolje i nadam se da će pronaći mir. Čini mi se da je ovisnik o nečemu i vjerojatno se osjećao pod pritiskom. Kada si ovisnik, obično ti to pomuti um. Sumnjam da je uvijek bio ovako zao."

Osnivač "First Round Managementa" i Abeov brat Malki Kawa se također uključio u javnu raspravu. On je za razliku od Abea bio puno žešći i manje pomirljiv. Otkrio je da je već u dva navrata bio u fizičkom sukobu s Abdelazizom i tvrdi da ga je nokautirao. Očito je da sukob između dva menadžerska klana traje duže vrijeme.

"Jednog dana ću vam ispričati čitavu istinu i pozadinu sukoba s tim štakorom. Ali da budemo potpuno jasni, nikada me nije nokautirao. Nikada me nije niti uzdrmao, nikada nije ništa učinio nego me udario jednom na prepad i odmah su ga nakon toga zgrabili."

"U drugom sukobu sam ga ja pogodio 'soccer kickom' u glavu. On je bacio udarac nogom, ja sam ga uhvatio i tu je uletio Forrest da nas rastavi. Udario je o pod, a ja sam ga pogodio nogom u glavu. Nikada nisam ništa javno rekao jer me oba puta zvao da se ispriča. Oba puta. Kao mala pič***. Ali sada vidim da je to učinio kako ne bih podigao tužbu protiv njega. A to nikada nisam niti namjeravao."

"Kao što sam rekao, sve detalje ću naknadno otkriti. Da budem jasan, svaki njegov prijatelj je od sada moj neprijatelj. Možemo se boriti čitav dan, ali kada se okomite na nekoga iz moje obitelji, tu podvlačim liniju", zaključio je Kawa.

U FRM agenciji se nalaze mega zvijezde poput Jona Jonesa, Jorgea Masvidala i Tyronea Woodleyja. U agenciji Abdelaziza su također top borci poput Khabiba, Usmana ili Cejuda. Upravo u tom svjetlu treba gledati ovaj sukob koji očito traje već neko vrijeme.

Linker
18. travanj 2024 08:10