Ostalo

(VIDEO) White preklinje Iran da ne pogube mladog hrvača, u pomoć pozvao i Donalda Trumpa

Dana White
 Screenshot (Instagram)
Predsjednik UFC-a Dana White pokušava učiniti sve što može kako bi spasio život Navida Afkarija

Poznati 27-godišnji iranski hrvač Afkari osuđen je na čak dvije smrtne kazne zbog ubojstva zaštitara na prosvjedima koji su se 2018. godine održali u Širazu. No, neki mediji, uključujući i BBC, ističu kako postoji sumnja da je do Afkarijevog priznanja došlo nakon mučenja.

Javili su se navodno i aktivisti za ljudska prava koji tvrde da je uspješni hrvač mirno prosvjedovao i da smaknuće ne bi trebalo dolaziti u obzir.

A javio se i White koji je video porukom zamolio Iran da poštedi mladog sportaša, a u pomoć je pozvao predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

"Sudjelovao je na mirnom prosvjedu i zbog toga će ga pogubiti. On je ljudsko biće i jedan je od nas, može biti bilo koji od mojih boraca. Jedina stvar koju sam pomislio da mogu učiniti je ta da nazovem predsjednika i vidim može li on pomoći ovome čovjeku. Rekao mi je da će pogledati o čemu se radi i vidjeti mogu li napraviti nešto da mu spase život. Danas je predsjednik je objavio 'tweet' koji možete vidjeti u ovom videu. Reći ću da i ja, ponizno i s poštovanjem, tražim predstavnike iranske Vlade da ne pogube ovog čovjeka", poručio je White.

View this post on Instagram

#SaveNavid

A post shared by Dana White (@danawhite) on

"Čujem da Iran namjerava pogubiti sjajnu i popularnu hrvačku zvijezdu, 27-godišnjeg Navida Afkarija. Jedino što je on napravio je to da je sudjelovao u prosvjedu protiv vlade, a prosvjedovalo se zbog 'pogoršanja ekonomske situacije i inflacije u zemlji'... Iranski čelnici, jako bih cijenio kada biste poštedjeli život ovoga mladića. Hvala vam!" - poručio je Trump u svom komentaru na ovu situaciju.

Linker
09. travanj 2024 16:29