Ostalo

(VIDEO/FOTO) Kickboxing superzvijezda zaslužna za Adesanyin posljednji i najteži poraz stigla u MMA!

Adesanya vs. Pereira
 screenshot
'Po Atan' se jedini može pohvaliti s nokautom, ali i s dvije pobjede nad aktualnim UFC-ovim prvakom

Čovjek zaslužan za najteži poraz Israela Adesanye stigao je u MMA i svoj će uspon prema vrhu tražiti nastupajući za poznatu Legacy Fighting Alliance (LFA) promociju.

Riječ je o brazilskoj kickboxing superzvijezdi Alexu Pereiri, borcu koji je aktualni Gloryjev prvak u srednjoj, ali i privremeni prvak u poluteškoj kategoriji.

Pereira je među MMA fanovima možda i najpoznatiji kao borac koji je nanio posljednji i to vrlo težak poraz aktualnom UFC-ovom prvaku u srednjoj kategoriji - Israelu Adesanyi.

Iako brojke znaju varirati i često su nepotpune, one na koje se brojni mediji najviše pozivaju govore da je 'The Last Stylebender' tijekom kickboxing karijere upisao 75 pobjeda i samo pet poraza. Po toj je statistici Israel od Pereire gubio čak dvaput. Jednom 2016. na bodove i jednom 2017. nokautom koji je postao viralni hit. Nakon ovog posljednjeg, Adesanya se odlučio u potpunosti fokusirati na karijeru u MMA svijetu gdje je danas neporaženi (20-0) UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji.

S druge strane, Pereira je godinama jedan od najboljih kick-boksača svijeta. Borac nadimka 'Po Atan', osim bogate karijere u kickboxingu i dvije spomenute titule u Gloryju, posjeduje i skromnije iskustvo u MMA-u. Naime, tijekom 2015. i 2016. godine odradio je tri meča. U svom debiju poražen je gušenjem u trećoj rundi da bi potom iduća dva protivnika završio nokautima.

Spomenimo i da je Pereira prošle godine potpisao novi ugovor s Gloryjem prema kojem paralelno može voditi i MMA karijeru. Je li taj ugovor još uvijek aktualan ili se Brazilac u potpunosti posvećuje MMA-u, u ovim trenucima nije poznato, ali zna se da će za LFA nastupati u srednjoj kategoriji.

Alexa smo posljednji put u akciji gledali 21. prosinca 2019. kada je na Gloryjevoj Collision 2 priredbi pobijedio Ertugrula Bayraka. Prema Gloryju, Pereira ima omjer od 36 pobjeda i šest poraza.

View this post on Instagram

ATENÇÃO Contrato assinado com @lfafighting #Repost @lfafighting with @make_repost ・・・ @LFAfighting is excited to announce that we have signed top prospect @AlexPoatanPereira. @AlexPoatanPereira is the reigning #GLORY #middleweight (85 kg) champion and #GLORY interim #lightheavyweight champion. @AlexPoatanPereira is widely regarded as one of the best kickboxers in the world. He is the last man to defeat @StyleBender and holds a 2-0 record against the reigning #UFC middleweight champion in #kickboxing. @AlexPoatanPereira will be joining our stacked #middleweight division! #LFA #UFC #MMA #LFAfighting #UFCFightPass #MixedMartialArts #LFANation #AlexPereira #Poatan @ctallanpopeye @pepilaureanocb @minotinho @oholanddes @danshiroma @renata.sato @prutrilha @pzot @kaueyub @glorykickboxing @glorykickboxingbrasil @carrofortebjj @redmanstore @redmanoficial @redstore_ms @jennypanichi @hamzadabaje @photoflavio @pliniocruzmma @jorgeguimaraes @dra.daniniteroi @macielrapaduracapoeira @aline_pereira26 @clebercsdesign #alexpereira #kickboxing #worldchampion #glorykickboxing #muaythai #alexpoatan #boxing #boxe #boxeo #boxer #warrior #fighter #muaythaifighter #fightphotogtaphy #saobernardodocampo #abc #brasil

A post shared by Alex "Poatan" Pereira (@alexpoatanpereira) on

Linker
21. travanj 2024 09:46