Ostalo

Vitaly Minakov prisiljen otkazati ovotjednu borbu jer je ostao bez američke vize

Vitaly Minakov
 Instagram
Nekadašnji Bellatorov i FNG prvak teške kategorije te ponajbolji teškaš svijeta izvan UFC-a, Vitaly Minakov, iznenađujuće je ostao bez američke vize te je zbog toga bio prisiljen otkazati borbu protiv Javyja Ayale koju je trebao odraditi u subotu 26. listopada na Bellator 232 priredbi.

Iako je u subotu trebao odraditi svoju treću ovogodišnju borbu u Bellatoru, gdje se vjerovalo kako bi pobjedom mogao izboriti napad na titulu prvaka, Vitaly Minakov (22-1) istu je bio prisiljen otkazati. Naime, kad je trebao krenuti na put u Ameriku, iznenadila ga je vijest kako mu nije odobreno produljenje vize.

Razlog istoga još uvijek nije poznat, no ova neugodna sitaucija sve je iznenadila, budući da je Minakov veliki dio ove godine proveo upravo u SAD-u, gdje se za svoje borbe pripremao u American Top Teamu. Također, svoje obje ovogodišnje borbe odradio je u Americi, kao i četiri ranije borbe u Bellatoru.

Bellator je objavio kako zbog prekratkog roka neće tražiti zamjenskog protivnika za Ayalu, nego će se pokušati riješiti problem ruskog borca, nakon čega bi borba dobila svoj novi termin na nekoj od idućih Bellatorovih priredbi. Također, postoji opcija prebacivanja na priredbu u London, ako američka viza ne bude osigurana.

Ovo je samo još jedan u nizu problema kroz koje je Bellator prošao u organizaciji ove velike priredbe koju će predvoditi finale turnira velter kategorije između Roryja MacDonalda i Douglasa Lime. Prije samo nekoliko dana nastup u sunaslovnoj borbi otkazao je Sabah Homasi, no reakcija je bila brza i Paulu Daleyu doveden je Saad Awad. No, otkazivanje ovog teškaškog ogleda svakako će djelovati na kvalitetu programa priredbe koju je Bellator najavio kao jednu od najboljih u ovoj godini. Na glavnom programu nalazi se novi nastup velikog talenta Patricka Mixa, nova borba Nicka Newella, kao i Bellator MMA debi velike kickboxing zvijezde, Robina Van Roosmalena.

Linker
22. travanj 2024 01:37