Ostalo

Werdum uz Fedora pronašao još jednu zanimljivu opciju: 'Boji me se, neka mi samo prepusti svoj pojas'

Fabricio Werdum
 OSVALDO AGUILAR / MEXSPORT / Mexsport via AFP
"Želim 'superfightove', vrijeme je za novi veliki korak u mojoj karijeri"

Nakon što je u srpnju svladao Alexandera Gustafssona i tim nastupom odradio posljednji meč po ugovoru s UFC-om, legendarni Brazilac Fabricio Werdum odlučio je ispitati tržište.

'Vai Cavalo' tvrdi da je u ovoj fazi karijere voljan saslušati sve ponude, ali nekako se dvije opcije ističu više od ostalih.

Jedna uključuje njegov prelazak u Bellator i novi meč s velikim Fedorom Emelianenkom, a druga suradnju s ONE FC promocijom i borbu s njihovim aktualnim teškaškim prvakom Brandonom Verom.

"Vrijeme je za novi veliki korak u mojoj karijeri. Želim 'superfightove'. Možda je to onaj s Fedorom, a možda odem u ONE FC. Ispred mene je puno opcija. U glavi sam još uvijek mlad i to je vrlo važno. Znam da imam 43 godine, ali to ne osjećam. I dalje se želim boriti. Teško je s time prestati. To je moj život i nešto u čemu uživam. Da, i novac je bitan, ali sada se borim jer to volim raditi i jer je to moj život", izjavio je Werdum u razgovoru s MMA Junkie portalom.

Fabricio je još 2010. godine imao povijesni susret u kojem je šokirao svijet i prekinuo 10 godina Fedorove neporaženosti, a to je borba koju bi volio ponoviti.

"Povijest je važna i mislim da svi žele ponovno vidjeti taj meč. Možda u Rusiji, a možda i u SAD-u. Ne znam, ali mislim da bi to bio dobar posao za organizaciju. Fedora poštujem, a vidio sam i da je on prije nekoliko dana pričao nešto o revanšu. Zašto ne?"

Iako je prelazak u Bellator primamljiva opcija, bivši UFC-ov prvak ističe i da ne treba otpisati ONE FC te pojas kojim bi ga oni privukli u svoje redove. Radi se, kao što smo ranije naveli, o onom koji trenutno drži borac kojeg je već porazio tamo davne 2008. godine.

"Brandon Vera je moj sin. Već sam ga pobijedio i znam da me se boji. Kada odem u ONE FC, uzet ću mu taj pojas. A možda se za njega nećemo ni boriti, neka mi ga samo prepusti", dodaje Fabricio.

Werdum će se prije konačne odluke posavjetovati sa svojim menadžerom Alijem Abdelazizom, a u akciju se želi vratiti čim prije te cilja na listopad ili studeni.

Linker
09. travanj 2024 13:41