UFC

Overeem kreće u posljednji lov na svjetsku titulu

Alistair Overeem
 screenshot/YouTube
Alistair Overeem spreman je još jednom krenuti u lov na ono što mu nedostaje, pojas UFC prvaka

Svibanjska pobjeda nad Waltom Harrisom vratila je Alistaira Overeema (46-18, 11-7 UFC) na pravi put. Treća pobjeda u posljednje četiri borbe, uz onaj nesretni poraz od Jairzinha Rozenstruika, dokaz je da "Reem" još uvijek nije rekao svoju posljednju. Isto tako, dokaz je kako je on spreman još jednom krenuti po ono zbog čega je UFC-u 2011. godine i pristupio. Naslov prvaka svijeta teške kategorije.

Njemu je najbliže do sada došao u rujnu 2016. godine, kad se borio za titulu prvaka protiv Stipe Miočića. Nije bio daleko, uzdrmao je prvaka i umalo ga ugušio, no na kraju je ipak morao priznati kako je Miočić bio bolji. Od tada je u novoj misiji dolaska u tu poziciju, a čini se kako je sada napokon ponovno blizu. Na službenoj ljestvici kategorije nalazi se na sedmom mjestu. Dok čeka ime idućeg protivnika, na Instagramu je i službeno objavio još jedan lov na svjetsku titulu.

"Još jedan put prema tituli", napisao je Alistair uz fotografiju objavljenu na Instagramu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

One more title run..

Objavu dijeli Alistair Overeem (@alistairovereem)

Ispred njega se na ljestvici, osim prvaka Miočića, nalaze još Daniel Cormier, Francis Ngannou, Curtis Blaydes, Derrick Lewis, Junior Dos Santos i Jairzinho Rozenstruik. Alistair se borio protiv svih osim Cormiera i Lewisa. Dos Santosa je uspio savladati, dok su bolji od njega bili Ngannou, Miočić, Rozenstruik i njegov danas timski kolega, Blaydes. Očekivalo se da bi mogao biti uparen protiv Derricka Lewisa, no njemu slijedi duel protiv Alekseija Oleinika.

Bit će zanimljivo vidjeti što UFC ima u planu za "Reema", možda čak neki revanš ili čak susret s nekim od boraca ispod njega na rankingu. Prvi takvi su Aleksander Volkov i Augusto Sakai.

Linker
15. travanj 2024 13:40