UFC

Overeem nakon pobjede branio Miočića: 'Ne možete to pričati, to je glupost!'

Alistair Overeem
 Screenshot (YouTube, UFC)
Alistair Overeem (46-18-1 nc) itekako je svjestan toga da se njegovoj karijeri bliži kraj, ali prije konačne odluke o povlačenju u zasluženu mirovinu pokušat će još jednom dograbiti UFC-ovu titulu.

Jedan od najboljih teškaša u povijesti MMA-a vratio se u noći sa subote na nedjelju pobjedničkim navikama. A unatoč tome što je u uvodnim minutama glavne borbe UFC-ovog eventa u Jacksonvilleu jedva preživljavao, 'The Reem' je stigao do velikog preokreta i tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio opasnog Walta Harrisa.

Iza legendarnog nizozemskog nokautera nalazi se jedna bogata borilačka karijera tijekom koje je postao prvak u Strikeforce i DREAM promocijama, a osvajač je i K-1 World Grand Prixa iz 2010. godine.

Unatoč brojnim uspjesima i nezaboravnim mečevima, Overeem ipak nije uspio doći do pojasa kojeg uporno naganja u posljednjim godinama svoje karijere. UFC-ova titula još uvijek je san za 40-godišnjeg veterana. San čijem je ostvarenju najbliže došao 2016. kada ga je pred prepunim tribinama Quicken Loans Arena i pred svojom publikom u Clevelandu zaustavio najuspješniji teškaš u povijesti UFC-a i aktualni prvak - Stipe Miočić.

U rujnu će proći već četiri godine od tog nezaboravnog okršaja, a Overeem se nada da bi do kraja karijere mogao izboriti novu priliku za napad na tron.

"Još uvijek naganjam tu titulu. U posljednjoj sam fazi karijere i trenutno su mi dvije stvari na pameti - završetak karijere i još jedan lov na titulu", rekao je Alistair novinarima nakon UFC-ove priredbe u Jacksonvilleu.

Uslijedila je potom i njegova kratka analiza pobjede nad Harrisom.

"Definitivno sam bio u problemima jer sam završio u nokdaunu, a pored toga sam zaradio i posjekotinu. Dodajte tome i to da sam pred sobom imao čovjeka od 125 kilograma koji me pokušavao završiti... Da, definitivno sam bio u problemima. On je atletski tip, vrlo brz i vrlo snažan, no srećom sam uspio doći do preokreta i pobjede."

No, prije nego što dođe to prilike za novi napad na titulu, Overeem će vjerojatno morati ostvariti još koju pobjedu, a ako u tome uspije, u ringu bi ga mogao ponovno dočekati Stipe Miočić. Aktualni prvak za svog će idućeg protivnika najvjerojatnije imati Daniela Cormiera, a odmah iza 'DC-ja' svoju priliku čeka i Francis Ngannou koji je na zastrašujućem nizu od četiri ekspresne pobjede nokautom.

Spomenimo i da je Stipe ponovno bio tema i na ovom Overeemovom razgovoru s medijima pa se tako od njega još jednom zatražio stav Miočićevoj situaciji, odnosno o pauzi tijekom koje nije branio svoju titulu još od revanša s Cormierom (kolovoz 2019.).

"Stipe sam donosi svoje odluke i ne možete naokolo pričati da se boji. Mislim da je to glupost. On je čvrst tip i to je više puta dokazao", jasno je poručio Overeem.

Linker
20. travanj 2024 05:52