UFC

Overeem preživio pakao pa u drugoj rundi zaustavio Harrisa, neuspješan debi Barboze u perolakoj!

Alistair Overeem i Walt Harris
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Alistair Overeem proslavio je u Jacksonvilleu 40. rođendan, ali i 46. pobjedu u profesionalnoj MMA karijeri.

UFC je u noći sa subote na nedjelju održao i treću priredbu nakon 'izlaska iz izolacije', a u glavnoj borbi UFC on ESPN 8 eventa gledali smo odličan teškaški okršaj Alistaira Overeema (46-18-1 nc) i Walta Harrisa (13-8-1 nc).

Mnogi u posljednje vrijeme ne vjeruju u Overeemovu bradu, ali onda je ovoga puta izdržala prave bombe. Već nakon nešto više od minute borbe Harris brzom i preciznom kombinacijom ruši legendarnog 'The Reema' koji, koliko god da je bio uzdrman, uspijeva preživjeti 'ground and pound' te krvavog lica već sredinom uvodne runde preuzima kontrolu i iz partera kreće graditi preokret.

JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 16: Walt Harris (top) of the United States fights Alistair Overeem (bottom) of Great Britain in their Heavyweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena on May 16, 2020 in Jacksonville, Florida.   Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Walt Harris i Alistair Overeem

Prva runda završila je u znaku Alistaira, a ulazak u nastavak borbe pokazao nam je kako se Harris dosta ispuhao u uvodnih pet minuta. Overeem to koristi te uspijeva desnim 'high kickom' uzdrmati svog suparnika i od tog trenutka preseliti borbu u parter u kojem gledamo jednu potpunu dominaciju bivšeg izazivača koja je završila nakon niza udaraca na koje 'The Big Ticket' nije imao odgovor.

Onog trenutka kada je sudac Dan Miragliotta zaustavio meč, Overeem je stigao do 46. pobjede, dok je za Harrisa to bio prvi poraz u posljednjih pet nastupa.

U sunaslovnoj borbi večeri Claudia Gadelha je tijesnom podijeljenom odlukom svladala Angelu Hill. 31-godišnjoj brazilskoj borkinji čisto je pripala prva runda, ali Hill uzvraća u drugoj te poravnava rezultat na 1-1. U završnici odlučujuće runde obje su borkinje dale sve od sebe, ali po dvojici je sudaca Gadelha ipak bila za nijansu uspješnija.

Od ostalih rezultata istaknimo pobjedu Dana Igea koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Edsona Barbozu i tako poznatom Brazilcu pokvario debi u perolakoj kategoriji. Bivšem suparniku Mirsada Bektića ovo je već šesta pobjeda u nizu, dok je Barbozi to bio već peti poraz u posljednjih šest nastupa.

Spomenimo i da je uvodni dio programa završio teškim porazom veterana Matta Browna kojeg je početkom druge runde nokautirao Miguel Baeza.

Preostale rezultate pogledajte u nastavku članka:

UFC on ESPN: Overeem vs. Harris

Alistair Overeem def. Walt Harris, TKO, R2 3:00

Claudia Gadelha def. Angela Hill, podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Dan Ige def. Edson Barboza, podijeljena odluka sudaca (29-28 x2, 28-29)

Krzysztof Jotko def. Eryk Anders, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 29-28 x2)

Song Yadong def. Marlon Vera, jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Uvodne borbe

Miguel Baeza def. Matt Brown, KO, R2 0:18

Kevin Holland def. Anthony Hernandez, TKO, R1 0:39

Giga Chikadze def. Irwin Rivera, jednoglasna odluka sudaca (30-26, 30-27 x2)

Nate Landwehr def. Darren Elkins, jednoglasna odluka sudaca (29-28, 30-27 x2)

Cortney Casey def. Mara Romero Borella, submission (armbar), R1 3:36

Rodrigo Nascimento def. Don’Tale Mayes, submission (rear-naked choke), R2 2:05

Linker
24. travanj 2024 17:43