UFC

Overeem si je već izabrao idućeg protivnika: 'Zaustavit ću ga ako dođe do tog revanša!'

 hen bo / Imaginechina/ AFP
Alistair Overeem već bi u idućem meču volio osvetiti svoj posljednji poraz.

Na svoj 40. rođendan Alistair Overeem upisao je prošlog vikenda 46. profesionalnu pobjedu. U jednom velikom preokretu legendarni 'The Demolition Man' u drugoj je rundi zaustavio Walta Harrisa, a iz Jacksonvillea je otišao s jasnim ciljevima.

Overeem će, naime, po posljednji put u karijeri pokušati ugrabiti UFC-ov pojas, a njegov novi pohod mogao bi krenuti s Jairzinhom Rozenstruikom. A upravo je, podsjetimo, surinamski nokauter zaslužan za najsvježiji Alistairov poraz.

Njih dvojica obračunali su se u prosincu prošle godine. Bio je to meč u kojem je Overeem uvjerljivo plovio prema pobjedi, ali svega četiri sekunde prije kraja sudac je zaustavio borbu nakon što se slavni Nizozemac našao u nokdaunu.

'Bigi Boy' je nakon tog dvoboja prozvao Francisa Ngannoua, ali se u meču s bivšim izazivačem nije proslavio te je na nedavno održanoj UFC 249 priredbi doživio prvi poraz u karijeri i to nakon samo 20 sekundi borbe.

"Nisam nezadovoljan svojom izvedbom protiv Rozenstruika. Školovao sam tog lika i vodio tijekom svih pet rundi, a onda je on pogodio jedan ili dva udarca. Po mom je mišljenju sudac pogriješio kad je zaustavio meč. Nije trebao uskočiti, a kad je to napravio vrijeme je već isteklo. Ja sam zapravo pomislio da je to kraj borbe jer se sjećam da sam prije nokdauna čuo znak za posljednjih 10 sekundi. Vratio sam se na noge i sve je bilo gotovo. Mislio sam da sam pobijedio, a onda sam shvatio da su zaustavili meč, da je TKO... I onda moram slušati kako Rozenstruik pričao o tome kako me nokautirao. Taj lik je imao sreće i volio bih se ponovno boriti s njime. Zaustavit ću ga ako dođe do tog revanša, 100 posto", izjavio je Overeem za Sirius XM’s Fight Nation.

Sada još preostaje za vidjeti hoće li UFC ispuniti Overeemovu želju budući da su za njega imali u planu TOP 5 teškaša, a Rozenstruik po trenutnom rankingu to nije.

Linker
25. travanj 2024 17:32