K1 i Boks

Ovog vikenda spektakl u Dallasu: Rat u velteru, dvije borbe za titulu i povratak bivšeg prvaka teške kategorije

Garcia vs. Vargas
 Matchroom
Boksački fanovi ovog će vikenda pratiti sjajan program Matchroom Boxinga koji će se održati u Dallasu. U glavnoj borbi gledat ćemo fenomenalan okršaj u velteru između Jessieja Vargasa i Mikeya Garcije, tu su i dvije borbe za titulu, ali i povratak Josepha Parkera.

Glavna borba priredbe donosi povratak Jessieja Vargasa (29-2-2, 11 KO) nakon travnja prošle godine i pobjede nad Humbertom Sotom, koju je ostvario nakon dva neodlučena meča u nizu. Bivši svjetski prvak dvije različite kategorije nada se putem Matchrooma krenuti u novi lov na svjetski vrh, no protiv sebe će imati jednog od najubojitijih boksača svijeta.

Mikey Garcia (39-1, 30 KO) također nije dugo nastupio, zapravo mjesec dana duže nego Vargas. Njegov posljednji meč dolazi iz ožujka prošle godine, kad je protiv Errola Spencea Jr. doživio prvi poraz u karijeri. Tim putem je napao titulu u velteru. Ostao je u toj kategoriji unatoč komentarima kako je premalen za napraviti značajan rezultat u njoj. Ipak, nakon osvajanja titula u četiri različite kategorije do veltera, on smatra da mu je ovo jedini dobar potez za nastavak karijere. Ulog ovog meča bit će WBC Diamond pojas te vjerojatno i pozicija idućeg propisanog WBC izazivača.

Gore spomenuti meč predvodi program koji sadržava dvije borbe za titulu prvaka. Za WBC-ovu u muha kategoriji (50.5 kg) borit će se Julio Cesar Martinez i Jay Harris, dok će se u kategoriji iznad, super muhi (52.1kg) za WBA pojas međusobno boriti Kal Yafai i svojevremeno prvi boksač svjetske pound-for-pound ljestvice, Roman "Chocolatito" Gonzalez.

Na programu su trebala biti i dva teškaška ogleda, no debi Murata Gassieva u kraljevskoj kategoriji otkazan je zbog ozljede ruskog boksača. No, tu je povratak u ring bivšeg WBO prvaka svijeta, Josepha Parkera. Njega čeka meč protiv Shawndella Wintersa, a za očekivati je kako će u slučaju pobjede preskočiti Filipa Hrgovića na Boxrecovoj ljestvici teškaša.

Linker
23. travanj 2024 09:42