K1 i Boks

Pacquiao oduševio objavom dvije starije fotografije: 'Bilo je to prije 25 godina...'

Manny Pacquiao 1999. i 2019. godine
 Alex De La Rosa / AFP | John GURZINSKI / AFP
Jedan od najvećih boksača svih vremena i jedini svjetski prvak u osam različitih kategorija, Manny Pacquiao, prisjetio se kako je prije 25 godina ušao u sport koji ga je proslavio, a svoje pratitelje na Instagramu oduševio je s dvije fotografije iz tog doba.

25 godina prošlo je otkako je Manny Pacquiao odradio svoj prvi profesionalni meč. Imao je tek 16 godina i 36 dana. No, tada je krenula jedna od najvećih sportskih karijera uopće. Nešto manje od četiri godine i 25 mečeva kasnije, došao je do svoje prve svjetske titule.

Manny se nedavno prisjetio svog prvog meča u karijeri te je na Instagram postavio fotografiju nastalu dana kad je krenuo u tu veliku avanturu, bez ikakvih očekivanja da će postati ono što je danas. A on je danas još uvijek aktivni boksač i svjetski prvak.

"22. siječnja 1995. godine započeo sam svoju profesionalnu boksačku karijeru. Nisam mogao ni sanjati da će me život dovesti tu gdje sam danas. Nisam zamišljao uspjehe koje će mi budućnost donijeti. Boks je u potpunosti promijenio moj život. Izveo je moju obitelj i mene iz siromaštva, odveo me na mjesta o kojima nisam niti sanjao i pružio mi priliku da pomognem drugim ljudima", napisao je Pacquiao uz fotografiju, usput se zahvalivši svim svojim trenerima, članovima obitelji, fanovima, ali i svojoj domovini, Filipinima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

January 22, 1995 25 years ago today, I started my professional boxing career. I never imagined life would bring me to where I am now. I never dreamed of all the accomplishments my future would hold. Boxing changed my life forever. It lifted my family and I out of poverty, brought me places I never dreamed I would be, and provided me the opportunities to help others along the way. However, I would not be where I am today if it were not for my family, who always stood beside me through the ups and downs; my coaches and team, who worked tirelessly to get us where we needed to be; my countrymen, who encouraged me and allowed me the privilege to represent our beloved country - the Philippines; and to all my fans around the world, who continually cheered me on and supported me. Manny Pac-Man Pacquiao has made it this far because of you, so I dedicate this day to all of you that have been there for me these past 25 years. Thank you all so much and may God bless!

Objavu dijeli Manny Pacquiao (@mannypacquiao)

Jedini boksač koji je držao svjetsku titulu u četiri različite dekade objavio je danas još jednu fotografiju iz sličnog vremena na kojoj se mogu vidjeti uvjeti u kojima je radio. No, ništa nije moglo zaustaviti njegovu volju i odlučnost. Korak po korak je rastao i došao do boljih uvjeta, većih mečeva i ogromnih zarada za nastupe. Uostalom, dio je najgledanijeg boks meča u povijesti.

Osim boksom i humanitarnim radom, Manny se bavi i politikom te se očekuje da se u budućnosti, kad se ostavi boksa, kandidira za predsjednika Filipina, gdje svi već sad smatraju kako mu je pobjeda neminovna. Osim toga, igrao je i košarku u filipinskoj ligi, a bavio se i glazbom. No, svestrani "PacMan" zauvijek će ostati poznat po svojoj boksačkoj karijeri koja je krenula u ranim devedesetima iz mračne i slabo opremljene dvorane u Manilli.

Linker
24. travanj 2024 23:05