K1 i Boks

Pacquiaov trener ne želi meč protiv McGregora: 'Ne treba mu taj klošar!'

Manny Pacquiao
 TED ALJIBE / AFP
Boksački meč Mannyja Pacquiaoa i Conora McGregora ponovno je aktualna tema u borilačkim krugovima

Conor McGregor posljednjih tjedana otvoreno proziva Mannyja Pacquiaoa, u nadi da bi mogao izboriti meč protiv legendarnog boksača s Filipina. On zapravo želi napraviti novi izlet u ring još otkako je odradio meč protiv Floyda Mayweathera, koji mu je donio do tada najveće zarađeno bogatstvo. Nema sumnje kako bi slično postigao i okršajem protiv Mannyja pa ne treba nikoga čuditi ta namjera. Ideja je ponovno aktualna ovih dana, budući da je jučer obilježena treća godišnja meča protiv Mayweathera.

No, da bi do meča došlo, moraju ga željeti Pacquiao i njegov tim. Jedan član tog tima, kondicijski trener Justin Fortune nada se da do meča neće doći, budući da njegov 41-godišnji boksač njime jednostavno ima puno više toga za staviti na kocku.

"Zašto bismo napravili tog tipa još bogatijim nego što je? Tom borbom Manny ne bi dobio apsolutno ništa, a stavlja ostavštinu na kocku. No, to je samo moje mišljenje. Manny može kad završi karijeru otići kao najbolji borac u povijesti jer nitko nije postigao to što je postigao on. Ne bi bilo to pošteno niti prema Mannyjevim fanovima. Zašto da uništava svoju ostavštinu borbom protiv tog klošara?", upitao se Fortune u razgovoru za The Manilla Times, dodavši svoju prognozu meča ako bi se slučajno dogodio:

"Manny bi uništio Conora unutar tri runde. On je sjajan borac koji bi ga dobio na brzinu i snagu. Conor je ništa! Ovo je boks i mi smo boksači, McGregor je MMA borac. Mi ne bismo mogli protiv njega u MMA-u, no isto tako on ne može boksati s nama. Stvar je vrlo jednostavna."

Conor i Manny trenutno su članovi istog istog menadžementa pa se vjeruje da s te strane meč ne bi bilo teško dogovoriti. No, činjenica je kako njime Conor uistinu ima više toga za dobiti nego što bi dobila filipinska legenda koja se već bliži kraju svoje karijere.

Linker
20. travanj 2024 01:11