Regija

Petar Milas: 'S Yokom se nismo uspjeli dogovoriti, no i dalje je opcija za budućnost'

Petar Milas
 Instagram
Potencijalni boksački okršaj Petra Milasa i Tonyja Yoke trenutno nije opcija

Hrvatski boksač teške kategorije Petar Milas pomalo je u sjeni Filipa Hrgovića i Alena Babića, čiji su mečevi i izjave preuzeli medijski prostor. Jednim dijelom je to zbog toga što spomenuti dvojac nastupa na medijski puno bolje pračenoj britanskoj boksačkoj sceni, dok se Milas drži njemačkih ringova, no isto tako se objašnjenje može pronaći u tome što je Petar veliki radnik koji ne preferira toliko iskakati u javnost.

Ipak, proteklih tjedana sve je zaintrigirala informacija kako je bio u pregovorima za meč protiv Tonyja Yoke. Nije bilo daleko dogovaranje njegovog okršaja s bivšim zlatnim olimpijcem, no Yoka se na kraju borio protiv Christiana Hammera, kojeg je jučer u Francuskoj savladao, nakon čega je postao 12. teškaš svijeta na BoxRecovoj ljestvici. Ipak, kako je riječ o meču koji bi za Milasa nevjerojatno puno značio, pitali smo ga kako trenutno stoje stvari oko toga i je li možda on iduća opcija za Francuza.

"Situacija je trenutno takva da se nismo uspjeli dogovoriti po pitanju detalja oko ugovora, kao i oko nekih drugih stavki u vezi financija. To je trenutno otpalo, no ostaje kao opcija za budućnost", rekao nam je Milas, koji je naravno gledao jučerašnji meč u kojem je Tony Yoka savladao Christiana Hammera:

"Gledao sam meč i mislio sam da će Yoka odraditi malo bolje nego što je. Iako je on dvometraš, mislim da se malo previše spuštao i ulazio u okršaj s Hammerom za kojeg se zna da je boksač koji može puno primiti. Hammer je vrlo jak dečko i ne znam zašto Yoka nije primijenio malo bolju taktiku. Pobijedio je neupitno i nema govora o tome, no vjerujem da je mogao to napraviti puno bolje od ovoga kako je."

Petra smo onda upitali kakav je njegov trenutni plan, budući da nije nastupio od listopada prošle godine. Čak je jedno vrijeme bio uklonjen s BoxRec ljestvice teške kategorije, no onda su ga ipak tamo vratili i trenutno se nalazi na 50. mjestu. Imao je meč ugovoren za kraj prošlog mjeseca, no bez njega je ostao samo par dana prije održavanja, radi uvođenja "lockdowna" u Njemačkoj.

"Nemam što puno za reći, trenutno tražim meč. Korona je nažalost sve zaustavila pa tako i mene, kao i mog promotora. Trenutno sam u iščekivanju", rekao je Petar, koji će nastaviti redovno i predano trenirati.

25-godišnji teškaš iz Splita uspješno je slavio u svih 15 dosadašnjih profesionalnih mečeva koje je odradio, većinom u Njemačkoj. Inače se nalazi pod ugovorom s promotorskom kućom "Petko's Boxpromotion", koja svakom svojom priredbom nudi sve atraktivniji program, a Milas je jedan od boksača od kojih u budućnosti najviše očekuju.

Linker
16. travanj 2024 21:14