Regija

Pokrajac najavio borbu protiv opasnog Kite: 'Ovakve borbe za mene su izazov!'

Igor Pokrajac
 screenshot
Bliži nam se povratak Igora Pokrajca u borilište i njegov meč protiv Poljaka Michala Kite.

13. lipnja u poljskom Lublinu održat će se FEN 28 priredba, a na njenom programu nalazi se borba Igora Pokrajca protiv Michala Kite u teškoj kategoriji. FEN je druga najjača poljska MMA promocija, odmah iza KSW-a, a na rosteru ima kombinaciju bivših KSW boraca, mladih poljskih nada te kvalitetnih boraca, većinom iz istočne i srednje Europe. Ovu priredbu predvodi duel za titulu lake kategorije između Mateusza Rębeckog i Fabiana Silve, no nama je u prvom planu ipak nastup "The Dukea", što će biti njegova prva borba ove godine. I zadovoljan je s uvjetima koje je dobio.

"Već neko vrijeme pregovarali smo s FEN organizacijom, gdje nas u Poljskoj zastupa Ernest Ivanda, a sam ugovor i detalje je realizirao Damir Mujkić. 'Short notice' borba protiv borca koji se borio za KSW titulu i uostalom sve takve borbe za mene su izazov", rekao nam je Igor, koji je kratko rekao nešto i o svom iskusnom i opasnom protivniku:

"Poljak je svestran borac, no s Draženom Forgačem i Sašom Dropcem sam prošao i pokrio sve segmente njegove igre. Naravno, uvijek postoji prostor za iznenađenje, jer MMA je takav sport i takve borbe znaju biti. Njegov stil zapravo je sličan mome. Ide prema naprijed i traži borbu."

Znači li to da ima neki plan? Kako za borbu, tako i za ono nakon nje, odnosno oko toga što pobjedom može dobiti. FEN je vrlo blizak KSW-u, a najveća poljska promocija nije imuna na angažiranje poznatih imena, posebno onih koji potvrde svoju dobru formu.

"Ništa u ovom trenutku ne planiram unaprijed. Jednostavno sam u fazi u kojoj uživam u samoj borbi. Što se tiče KSW-a, s njima smo također u kontaktu", dodao je Igor.

Budući da nastupa u teškoj kategoriji, bit će zanimljivo vidjeti na koliko će biti kilograma, posebno jer iste ne mora skidati. No, kad je upitan o tome, dao je odgovor koji će nas iznenaditi.

"Iako se borim u teškoj kategoriji, bit ću lakši nego dok sam skidao u poluteškoj. Tada sam skidao sa 107 kilograma na 93, sad sam otprilike na 104 kilograma, a s toliko bih se trebao i boriti", otkrio je mnogima vrlo zanimljivu informaciju.

Pokrajcu je 41 godina, dok je Poljak godinu dana mlađi, a najveći izazov do sada imao je u studenom 2015. godine, kad se protiv Karola Bedorfa borio za KSW titulu. Poražen je nokautom u drugoj rundi, a nakon toga se rezultatski nije uspio vratiti na tu razinu. Pokrajac se prošle godine vratio nakon trogodišnje pauze i to u borilištu SBC promocije. Tamo je prvo poražen od Maiquela Falcaoa, no u prosincu je poraz osvetio nokautiravši Brazilca, čime je postao prvak poluteške kategorije te srpske promocije. Bio je to njegov veliki povratak na scenu.

"SBC me vratio na put koji sam tražio i hvala Bojanu Mihajloviću na ukazanom povjerenju. Pobjeda nad takvim iskusnim borcem puno mi znači", dodao je, na što je samo upitan gleda li prema obrani titule ili ipak ne gleda toliko daleko.

"Plan mi je biti zdrav i uživati u onome što radim. Borbe su dio toga", značajno je završio ovaj razgovor jedan od najiskusnijih i najuspješnijih boraca iz regije te borac iz regije s uvjerljivo najviše UFC nastupa.

Linker
17. travanj 2024 09:40