UFC

Ponovno problemi s Rayem Borgom, otkazao borbu tik pred današnje vaganje

Ray Borg
 screenshot/YouTube
Ray Borg još je jednom doveo u UFC u probleme otkazivanjem borbe, ovog puta tik pred početak vaganja

Da se dogodilo prvi ili drugi put, vjerojatno nitko ne bi obratio pažnju, ali problemi Raya Borga se nastavljaju i to vjerojatno više nikoga nije začudilo. Bivši UFC-ovog izazivač otkazao je borbu koju je trebao odraditi na sutrašnjem UFC Fight Nightu 173. Razlog njegovog otkazivanja borbe protiv Nathana Manessa nije naveden, no sama činjenica da je od borbe odustao manje od dva sata prije početka službenog vaganja mnogima daje na jednaku pretpostavku. Osim toga, poznata je Borgova povijest ovakvih i sličnih slučajeva.

Srećom, UFC je imao spremnu rezervnu opciju, tako da će u borbu protiv debitanta Nathana Manessa uskočiti još jedan debitant, Johnny Munoz. Maness je prihvatio selidbu borbe iz bantama u perolaku kategoriju te je mogao prestati sa završnom fazom skidanja kilograma. Oni se bore na uvodnom dijelu sutrašnjeg programa priredbe koju predvode Derek Brunson i Edmen Shahbazyan.

Borg je čak četiri puta u svojoj dosadašnjoj karijeri dolazio pretežak na vaganje, tri puta u muha kategoriji te jednom u bantamu. Zbog osobnih razloga je već otkazao borbu koju je 11. lipnja trebao odraditi protiv Meraba Dvalishvilija, da bi nedugo nakon toga ugovorio ovu sutrašnju, u kojoj na kraju također neće nastupiti. Otkazivanje borbe zbog osobnih razloga dogodilo mu se i dva puta 2018. godine, dok je godinu ranije otkazao i borbu za titulu protiv Demetriousa Johnsona. Tada se službeno saznalo kako mu je pozlilo tijekom skidanja kilograma, kao i godinu dana ranije, kad je otkazao UFC 203 borbu protiv Iana McCalla. Protiv Johnsona se na kraju borio te je postao žrtvom najatraktivnijeg "submissiona" u povijesti UFC-a.

Ne znamo trebamo li to sve zvati lošom srećom ili ne, ali činjenica je da je Ray Borg otkazao uistinu prevelik broj nastupa, čak i ako ne uzimamo u obzir one koje je svojevremeno otkazao zbog bolesti sina. Što se tiče borbe koju je trebao odraditi sutra, nećemo ništa prejudicirati o razlozima, posebno ako se ne pojavi službeno objašnjenje toga što je dovelo do takve odluke.

Linker
25. travanj 2024 20:07