Regija

Poraz Ivana Erslana: Tomasz Narkun obranio KSW titulu gušenjem na početku druge runde

 CROPIX
Nakon odlično odrađene prve runde, Ivan Erslan platio je danak neiskustvu na početku druge

Ivan Erslan odradio je vrlo dobru prvu rundu sunaslovne borbe KSW 56 priredbe protiv Tomasza Narkuna, da bi mu se početkom druge dogodio trenutak nepažnje koji je KSW-ov prvak iskoristio za udarac kojim ga je poslao na pod, a onda je tamo sve završio čvrstim gušenem s leđa na koje hrvatski borac nije imao druge opcije nego tapkati.

Uspio je Erslan u prvoj rundi ostvariti svoj glavni plan, a to je ostaviti borbu na nogama. Bio je agresivan, ali se isto tako jako dobro kretao. Polovica prve runde prošla je u ispitivanju snaga, sve dok nije došlo do prvih žešćih izmjena, ali i to je prošlo bez pravih pogodaka. Ivan je tražio pravi udarac, dok je Narkun većinu toga napravio low kickovima, kojima je pokušao izbaciti Erslana iz balansa. Na ulasku u posljednju minutu prve runde pogodio je Erslan prvi pravi udarac, desnim krošeom prošavši posred lica svog protivnika, no Narkun nije niti trepnuo. Do kraja runde nastavio je Erslan napadati te je pogodio još jedn dobru seriju udaraca, kojom je vjerojatno odnio bodovanje runde na svoju stranu.

Nadao se Erslan jednako dobro krenuti u drugu rundu, no već na početnom ispitivanju snaga napravio je pogrešku. Pokušao je napasti slično kao što je to radio više puta u prvoj rundi, no ovog puta Narkun kreće u kontru. Seriju je otvorio desnim krošeom, koji je samo okrznuo Erslana, no na njega je povezao lijevi točno na bradu. Erslan je izgubio ravnotežu i pao, a samo par trenutaka kasnije imao je na leđima vrhunskog poljskog grapplera. Prvi pokušaj gušenja Narkunu nije upalio, no iskoristio je svoje iskustvo za doći do tranzicije u još bolju poziciju, a tu Erslan više nije imao izbora nego zaspati ili tapkati, što je i napravio.

Narkun je ovom pobjedom postao KSW-ov rekorder, prvi borac koji je pet puta uspio obraniti titulu poljske promocije.

Linker
23. travanj 2024 11:01