UFC

Potresna priča nove članice UFC-a dovela Danu Whitea do suza: Ostala bez majke i brata, otac je izbacio na ulicu

Tracy Cortez
 screenshot
Tracy Cortez jedna je od četiri nove UFC-ove akvizije nakon današnje epizode "Contender Seriesa", no i ona oko koje bi se moglo podići najviše prašine, prije svega zahvaljujući njenoj životnoj priči. Sam Dana White je rekao kako je na nju nekoliko puta zaplakao.

Ova 25-godišnja Meksikanka iz Arizone došla je na show kao autsajder, no upisala je uvjerljivu pobjedu nad Mariyom Agapovom, do sada neporaženom borkinjom iz Kazahstana. Bodovni suci su njenu dominaciju nagradili rezultatom dva puta po 30-26 i jednom 29-27, ali laknulo joj je tek kad je Dana White otkrio kako ju uzima u promociju. Prije toga je u razgovoru nakon borbe otkrila koliko joj sama pobjeda znači. Emocije nije mogla kontrolirati.

White je svoje objašnjenje odluke o angažiranju Tracy zapravo započeo vrlo zanimljivo. Otkrio je kako ju je otpisao, no realno bi to na prvi pogled napravili i mnogi drugi.

"Bit ću iskren. Kad su djevojke izašle i pogledale se, vidio sam jednu djevojku koja podsjeća na Joannu Jedrzejczyk, izgleda kao ona i ima njen stav. Počela je napadati Tracy Cortez i mislio sam kako će ovo biti jednostrana borba i potpuna dominacija. Bio sam u pravu, ali oko krive borkinje. Bila je takva borba, no u korist Tracy Cortez. Osim toga, njena priča me tri ili četiri puta dovela do suza. Srčana je, sjajno se bori na podu, borba na nogama joj je isto dobra i poznaje samo jednu stvar, a to je kretanje naprijed. Ne mogu reći dovoljno dobrih stvari o ovoj djevojci", rekao je White prije nego ju je pozvao na potpisivanje ugovora.

Što se tiče njene životne priče, ona ju je osobno iznijela u najavnom videu borbe.

"Mislim kako životna patnja i to kako prolaziš kroz nju najbolje dokazuje tko si, a nitko ovdje nije prošao koliko ja. Moj najstariji brat Jose je bio sportaš u najboljoj kondiciji kojeg sam ikad upoznala. Jednu borbu jednostavno nije mogao uhvatiti zrak. Pobijedio je tu borbu, ali nešto kasnije smo saznali da se borio s tumorom na srcu. Preminuo je kad je imao 25 godina", započela je svoju priču Tracy, da bi nastavila pričati kako su najgori dani zapravo time samo započeli:

"To nas je višestruko pogodilo. Izgubili smo kuću, financijski smo dotakli dno, a na kraju me otac izbacio iz kuće kad sam imala 17 godina. Tada sam zapravo ušla u MMA i to me spasilo. Moja majka je osoba koja me je gurala u tom smjeru, bila je osoba koja je vjerovala u mene više nego ja sama. Preminula je pet godina nakon mog brata i to me pogodilo kao da je na mene pala tona tereta. Prestala sam trenirati i nabacila sam težinu. No, kao da sam negdje čula njen glas koji mi govori kako moram ići korak po korak. Jedan dan vratila sam se u dvoranu, trenirala sam 20 minuta i nakon toga nisam mogla doći do zraka, no osjećala sam se najsretnije u dugo vremena, tj. otkako sam ostala bez nje. Moj mentalitet je izgrađen na njima. Brat mi se borio s tumorom na srcu i pobijedio je borbu. Majci su mi rekli da ima dva tjedna života, a ona je rekla da ima posla i otišla je tek kad je ona sama bila spremna. Ako su oni mogli proći kroz to, ja mogu proći kroz sve."

Tracy je odradila fenomenalnu borbu, nakon koje predsjednik UFC-a nije imao izbora nego ju dovesti u promociju. Nakon što je postala dio UFC-a, rekla je:

"Moj veliki brat imao je svoj san. Sretna sam i zahvalna što sam sa svojim snom uspjela ispuniti i njegov."

Pokazala je tetovažu brata na svom lijevom ramenu. Tako će on biti s njom u svakoj njenoj UFC borci. A ona ima namjeru tamo se dugo zadržati. Talent za to je prezentirala na najbolji način kad je bilo najpotrebnije. Ne sumnjamo kako će zbog kombinacije svog borilačkog stila, životne priče, karizmatičnosti te na kraju i same svoje vanjštine na tom putu imati jako puno navijača.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Besos

Objavu dijeli Tracy Cortez (@cortezmma)

Linker
20. travanj 2024 06:17