UFC

Poznate dodatne informacije o Jonesom uhićenju: 'Oči su mu bile krvave i strašno je bazdio'

 Screenshot (YouTube, UFC)
U javnost su pušteni izvještaji dvaju policajaca koji su jučer uhitili UFC-ovog prvaka Jona Jonesa i priveli ga zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i korištenje vatrenog oružja.

Jonesa je prvi obradio policajac Jason Brown koji se našao najbliže mjestu događaja, a reagirao je nakon što je čuo pucanj iz vatrenog oružja.

"26. ožujka 2020., 0:58 iza ponoći, nalazio sam se na parkiralištu između Treće i Centralne ulice. Čuo sam pucanj koji je došao sa zapada pa sam se odvezao tamo i vidio crni Jeep parkiran s južne zgrade. Primijetio sam mušku osobu na vozačkom mjestu i nepoznatu osobu na pločniku, bliže suvozačkim vratima. Nisam vidio nikoga osim njih. Zaustavio sam se iza njega i upalio svoja gornja svjetla. Vozilo je bilo upaljeno. Obratio sam se vozaču i zatražio ga da spusti prozore. Vidio sam otvorenu bocu alkoholnog pića na podu iza suvozačkog mjesta. Bila je to jednu četvrtinu puna boca napitka s 40% sadržajem alkohola. Zatražio sam od vozača da mi da bocu. Osim toga sam vidio da ima ostatke nečega zelenog po majici i hlačama, a što je podsjećalo na marihuanu. Identificirao sam vozača kao Jonathana Jonesa. Pitao sam ga za pucanj, rekao je da ne zna ništa o tome. Pitao sam ga zašto je vani, rekao je da se htio provozati. Tražio sam ga dokumente. On ih je potražio, ali nije mogao pronaći dokument o registraciji. Također sam osjetio kako jako bazdi iz područja oko lica. Policajac Johnson radio je u patroli provjeravanja vožnje pod utjecajem opijata i odgovorio je na moj upit. Nakon što je obradio Jonesa, uhitio ga je zbog vožnje pod utjecajem opijata. Ja sam uklonio vozilo koje sam pretražio. U njemu sam pronašao nabijen pištolj ispod vozačevog sjedišta. Također sam pronašao čahuru bliže suvozačkim vratima, koja je odgovarala tom oružju. Snimka mog postupka uskoro će biti dostupna", glasio je izvještaj policajca koji je prvi došao do Jonesa i postupio prema pravilima.

Drugi policajac, Brian Johnson, koji je Jonesa na kraju priveo, brzo je reagirao te je došao tri minute nakon što ga je kolega pozvao.

"26. ožujka 2020., 1:01 iza ponoći, policajci Brown i Heshley čuli su pucanj i pojavili su se na mjestu odakle je došao između deset i 15 sekundi kasnije, gdje su primijetili parkirani crni Jeep iz 2019. godine. Primijetili su i dva nepoznata beskućnika. Motor automobila bio je pokrenut dok se on nalazio na parkirališnom mjestu. Policajac Brown uzeo je svoju opremu i odradio postupak zaustavljanja u prometu. Skupio je u kontakt s vozačem Jonathanom Jonesom. Pitao ga je za pucanj, a ovaj mu je rekao da ne zna ništa o tome. Policajac Brown vidio je potencijalne dokaza opijenosti te je zatražio pomoć jedinice za vožnju pod opijatima u kojoj sam ja radio tu večer te sam odgovorio na poziv. Porazgovarao sam s Jonesom i vidio sam da su mu oči krvave i vodene, a iz područja oko njegovog lica izuzetno jako se osjetio alkohol. Rekao mi je kako je ranije vozio te kako je imao namjeru voziti dalje. Tražio sam ga da napusti vozilo, nakon čega je odradio tri alko-testa i na svima je imao loš rezultat. Isto je bilo na dva od tri kasnija testa. Pretražio sam ga, a onda i uhitio, nakon čega sam ga prevezao u postaju gdje je dodatno obrađen. Vrijeme između dva testiranja bilo je od 1:02 do 1:48. Usta su mu pregledana u 1:02 i nije pronađen nikakav strani predmet. Rezultati testova bili su dvostruko iznad dozvoljene granice. Tijekom pretrage vozila pronađen je pištolj ispod vozačevog sjedišta, kao i poluprazna boca Reguerda od 750 ml. Pištolj je zaveden među dokaze. Snimak s moje kamere također je među dokazima", izvještaj je drugog policajca.

Prema dostupnih informacijama, Jones je kasnije pušten te ga u bližoj budućnosti očekuje sudski postupak.

Linker
03. svibanj 2024 22:09