Regija

Poznati detalji otkazivanja Delijine borbe, PFL smatra kako je on i dalje njihov borac

Ante Delija
 Ivan Dijaković
Razlog otkazivanja borbe Ante Delije i Ciryla Ganea je neočekivana reakcija iz PFL promocije

Ugovor Ante Delije s Professional Fighters League promocijom razlog je otkazivanja borbe hrvatskog teškaša protiv Ciryla Ganea, koja se trebala održati ovog vikenda na UFC-ovom Fight Islandu. Naime, američka promocija smatra kako je Delija i dalje njihov član te su stopirali debi hrvatskog borca u Octagonu. Delija je inače svoj za sada jedini nastup u PFL-u odradio još u lipnju prošle godine.

Nakon što je informacija postala službena, Delija se putem svojih predstavnika obratio medijima te je otkrio što se zapravo dogodilo.

"Dragi prijatelji i fanovi. Nažalost, 17. listopada neću debitirati u UFC-u. Moj ugovor s PFL-om je formalno istekao 19. veljače 2020. godine. Tamo je postojala opcija po kojoj bi ga oni mogli produžiti na još dvije sezone. No, budući da ove godine sezona nije održana, ja nisam primio nikakav honorar ili kompenzaciju za to. Prema tome, ta opcija za mene nije vrijedila. Nažalost, PFL je ranije ovog tjedna poslao pismo UFC-u, uz obavijest kako sam ja i dalje njihov borac. To nikako nije u skladu s pravnim činjenicama. Moji menadžeri i pravni predstavnici su ukazali na nevaljanost tog ugovora. Ipak, PFL je ignorirao sve pravne dokaze i činjenice te su stavili prepreke ispred mene i time mi oduzeli priliku u subotu se boriti u UFC-u. Moj tim je već angažirao odvjetnika te planiramo napraviti iduće pravne korake. Zahvalan sam na prilici koji mi je UFC dao i nadam se da će se sve riješiti što je prije moguće te da ću se uskoro biti u stanju boriti", poruka je koju je Delija uputio.

Osim toga, obavijestio je i fanove putem društvenih mreža.

"Nažalost, dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao. Borba je otkazana zbog administrativnog propusta. Naime, nisam dobio raskid ugovora od strane PFL-a i ta me vijest zatekla kad sam već došao u Abu Dhabi. Kao sportaš, čiji je fokus isključivo na borbi, nisam se bavio logističkim dijelom svog nastupa. Razočaran sam i zateknut zbog cijele ove situacije, imao sam idealnu priliku da nastupam kao co-main borba na eventu u najboljoj organizaciji svijeta, ali što je, tu je. Nadam se da ću uskoro opet u ring. Hvala svima na podršci. Idemo dalje!", napisao je u statusu koji možete vidjeti ispod odlomka.

Nažalost, dogodilo se ono što nitko od nas nije očekivao. Borba je otkazana zbog administrativnog propusta, naime, nisam...

Objavljuje Ante Delija u Srijeda, 14. listopada 2020.

Dodatno objašnjenje situacije dobili smo od Ivana Dijakovića. Naime, on je otkrio kako je već angažiran američki odvjetnik koji je provjerio ugovor s PFL-om te koji je zaključio kako promocija Raya Sefa nije imala nikakvih osnova po kojima bi Antu zadržala na svom rosteru. PFL po toj osnovi nije mogao pokrenuti klauzulu, budući da svojim članovima nisu osigurali rad. Ante Delija po svemu je nakon odrađenog ugovora trebao biti "free agent".

Hrvatski teškaš zapravo nije jedini koji je u problemima s PFL-om, budući da su još neki njihovi borci izašli u javnost sa sličnim problemom. Naveli su kako nemaju priliku boriti se i zaraditi, a da im PFL također nije spreman organizirati borbe, nego čekaju 2021. godinu u kojoj bi trebala krenuti njihova treća sezona. Zanimljivo je kako je UFC ovog ljeta već doveo jednog borca statusa sličnog Antinom, Maxima Grishina. Ipak, ruski poluteškaš je bez problema nastupio u Octagonu, što bi značilo kako kod istog klauzula nije postojala ili ju PFL nije aktivirao. Vjeruje se kako je tu krije činjenica što je Grishin borac iz agencije Alija Abdelaziza, koji je u bliskim odnosima s PFL-om. Naime, još u vrijeme dok su bili WSOF, upravo on je bio njihov matchmaker.

Nastavak ove priče trebao bi se dogoditi na sudu, gdje će Ante Delija krenuti po pravdu. U svakom slučaju, dvije su opcije. Ili će se potvrditi raskid ugovora s PFL-om, nakon čega će Ante moći nesmetano u jednoj drugi prilici odraditi svoj UFC debi ili će biti prisiljen boriti se u kavezu PFL-a tijekom njihove treće sezone.

Linker
19. travanj 2024 09:56