UFC

Poznato je kad i protiv koga bi se Islam Makhachev napokon trebao boriti

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Instagram
U rujnu 2019. godine svoju je za sada posljednju borbu odradio Islam Makhachev

Nije tajna kako se Islama Makhacheva (18-1, 7-1 UFC) smatra jednim od najvećih talenata i potencijala u cijelom UFC-u. Posebno nakon što je Khabib Nurmagomedov odlučio umiroviti se, a nakon toga je otkrio kako mu je sad jedan od najvećih ciljeva dovesti Makhacheva, svog sad već dugogodišnjeg timskog kolegu i bliskog prijatelja, na vrh koji je on sam napustio.

No, da bi se to dogodilo, Makhachev prije svega treba češće nastupati. U UFC-u je od svibnja 2015. godine, dakle preko pet i pol godina, a za to vrijeme je odradio tek osam borbi. 2020. bit će prva unutar tog razdoblja tijekom koje nije nastupio niti jednom. Dva puta mu je borba protiv Rafaela Dos Anjosa bila dogovorena, no oba puta je po jedan borac otkazao i Islam će tako kraj godine dočekati na oporavku od infekcije stafilokokom. Kad se napokon vrati u Octagon, to ipak neće biti protiv Dos Anjosa, ali otkriveno je kada će to biti te tko je najvjerojatnija opcija za protivnika.

Makhachev bi se, prema informacijama do kojih su došli svi najveći MMA mediji, trebao boriti 6. ožujka na UFC 259 priredbi, a protivnik bi mu trebao biti Drew Dober (23-9, 9-5 UFC). Dober je trenutno hit borac kategorije, koji je slavio u šest od posljednjih sedam borbi. Na službenoj ljestvici izazivača nalazi se na 15. mjestu.

Dagestanac je dvije pozicije plasiran bolje od Dobera, a on se trenutno nalazi unutar niza od šest pobjeda. No, niti jedan od dosadašnjih protivnika nije mu bio rangiran, tako da bi ovo, ako se do tada stanje na ljestvici ne promijeni, trebala biti njegova prva borba protiv nekoga tko ima svoj službeni ranking.

Prema informacijama s kakvima mediji trenutno raspolažu, UFC-u je u planu da ovu priredbu predvodi borba za titulu teške kategorije između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, a u igri je i borbu za titulu poluteške. Kako sada stvari stoje, Jana Blachowicza bi tim putem trebao napasti Israel Adesanya. No, za sada još ništa nije potvrđeno.

Linker
24. travanj 2024 17:01