UFC

Prekinut još jedan hype: Marlon Vera u prvoj rundi završio ozlijeđenog O'Malleya

Marlon Vera
 screenshot/YouTube
Najveće iznenađenje UFC 252 priredbe napravio je Marlon Vera, pobjedom protiv Seana O'Malleya

Sean O'Malley borac je kojem je UFC posvetio veliki dio medijskog prostora u najavama za UFC 252 priredbu i trebao je borbom protiv Marlona Vere potvrditi svoj status nove zvijezde. No, na kraju dolazi na vrh odavno otvorene liste boraca čiji su "hypeovi" neočekivano prekinuti upravo onda kad su trebali napraviti iskorak prema vrhu. Njega je u tome zaustavio Marlon Vera.

Odmah se znalo kako Vera nikome ne može biti lagan protivnik, a tu je bila i činjenica da je u posljednjih pet borbi imao četiri pobjede i jedan kontroverzni poraz. Osim toga, riječ je o borcu čiji su svi porazi došli sudačkom odlukom pa se znalo da O'Malley ispred sebe ima zadatak koji mu neće biti lako riješiti. U tome na kraju nije uspio.

Borba je završena krajem prve runde, nakon što je Vera uspio O'Malleya udarcem poslati na pod, a onda tamo s dva udarca laktom prisiliti suca Herba Deana na prekid. No, svemu je prethodila ozljeda O'Malleya sa sredine runde. Nedugo nakon što je blokirao jedan low kick, O'Malley je klonuo u desnom koljenu i vrlo brzo bilo je vidljivo kako je došlo do ozljede. Pokušao je to sakriti promjenom garda, ali bez uspjeha. Vera, koji je i do tog trenutka bio konkretniji borac, osjetio je priliku te je napadao upravo tu stranu. Nije srljao nego je Ekvadorac dočekao trenutak i sjajnim pristupom odveo borbu tamo gdje je namjeravao.

Sean O'Malley doživio je prvi poraz u karijeri, ali velika je šteta da je došlo do te ozljede te da zbog toga nije uspio pokazati što može. Ono što ga svakako treba više zabrinjavati je da već po drugi put u karijeri dolazi do takve ozljede.

Linker
20. travanj 2024 06:51