UFC

Pripreme za Miočića i ostatak teškaškog društva: Jones najavio 'jednu od najvećih promjena' u svojoj igri!

Jon Jones s fitness trenerima
 Instagram
'Bones' želi izbjeći pogreške koje je nedavno napravio Alexander Gustafsson

Jonu Jonesu se nigdje ne žuri. Iako je još u kolovozu napustio svoju titulu i donio odluku u prelasku u tešku kategoriju, najuspješniji poluteškaš u povijesti MMA-a odlučio je polako i pametno pripremiti svoje tijelo za izazove koje bi mogli donijeti borci poput Stipe Miočića i Franica Ngannoua.

Gledao je Jones još u srpnju kako njegov nekadašnji rival Alexander Gustafsson u svom teškaškom debiju lagano gubio od Fabricija Werduma. Ukratko analizirajući nastup švedskoga borca, 'Bones' je zaključio da se Alex nije pravilno pripremio za okršaje s prirodnim teškašima.

"To što ste nabili nekoliko dodatnih kilograma ne znači da ste spremni za natjecanje s momcima koji su rođeni kao takvi. Potrebno je izdvojiti nešto vremena, upoznati tijelo, noge, pronaći novu brzinu i novi ritam. Tek onda ste spremni za prelazak u višu kategoriju i igru koju onda donosi", objašnjava Jones u razgovoru s ESPN-om.

'Bones' je navodno već dogurao do nekakvih 109 kilograma. Treninzima se posvećuje osam puta tjedno, a oko sebe je okupio tri trenera specijalizirana za snagu i kondiciju. S njima, kako saznaje ESPN, radi čak šest puta tjedno.

"Ovo je za mene jedan drugačiji osjećaj. Nikad zapravo ne bih trenirao između borbi i dopustio bih sebi da se udebljam. A trenirati bez ugovorene borbe je jedan potpuno drugačiji osjećaj. To vam pokazuje zrelost, ali i dokazuje da stvarno želim ovo napraviti. Tamo gore postoje momci koji su puno veći od mene i moram cijeli svoj život posvetiti ovome projektu", dodao je bivši prvak.

Jordan Chavez, jedan od Jonesovih trenera za snagu i kondiciju, tvrdi da su dosta fokusirani na Jonove noge za koje su mnogi više puta isticali da su premršave.

"Želimo se pobrinuti da zadrži eksplozivnost i brzinu iz poluteške. Želimo i donijeti tu dinamiku te šok koji je svijetu pokazao kao poluteškaš. Taj isti šok i strahopoštovanje će donijeti i u tešku kategoriju. Zašto? Jer ta kategorija nikad nije imala sportaša poput njega", hvali Chavez svog učenika.

Kao što smo naveli u uvodu, Jonesu se ne žuri i on svoj idući meč namjerava odraditi najranije u lipnju 2021. godine, no zato je već sad najavljeno da bismo u hrvanju mogli primijetiti njegov najveći napredak.

"Kao poluteškašu mi se uvijek bilo teško spuštati (niže u rušenja). Ili sam to možda samo mrzio raditi. Kao da su me koljena ubijala... No sada su moje noge ojačale i to će se odraziti na moja rušenja. Mislim da će mišići potrebni za to biti puno brži nego prije. Jednostavno predviđam da će ulasci u rušenja, kao i samo hrvanje, dobiti na brzini. Tu je sada više snage, a i ojačao sam i guzicu. Mislim da će 'double-leg' će biti jedna od najvećih promjena koje će ljudi primijetiti u mojoj igri", poručio je Jones.

Linker
23. travanj 2024 13:53