UFC

Procurio datum za Khabibov povratak i veliki meč za ujedinjenje titula?!

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
U moru velikih vijesti pojavila se i jedna bitna informacija vezana uz Khabiba Nurmagomedova

Prema saznanjima brazilskog Combatea, aktualni UFC-ov prvak iz lake kategorije vraća se u Octagon 19. rujna.

Protivnik Khabiba Nurmagomedova (28-0) u meču za ujedinjenje titula bit će privremeni prvak Justin Gaethje (22-2), a njih dvojica trebali bi predvoditi UFC 253 priredbu. Službena potvrda UFC-a na ovu temu se još uvijek čeka...

No, pokažu li se točnima saznanja Combatea, neporaženog Dagestanca u akciji ćemo gledati po prvi puta od rujna 2019. kada je u Abu Dhabiju gušenjem u trećoj rundi svladao tadašnjeg privremenog prvaka Dustina Poiriera.

S druge strane, Gaethje je, podsjetimo, do najvećeg meča u svojoj karijeri došao tako što je na UFC-u 249 zaustavio Tonyja Fergusona i tako prekinuo 'El Cucuyjev' impresivan niz od 12 pobjeda, ali mu i preoteo poziciju prvog izazivača. Bio je to za Justina četvrti trijumf u nizu, a ujedno i četvrti meč zaredom u kojem je do slavlja stigao nokautom ili tehničkim nokautom.

Lokacija na kojoj bi se trebao održati UFC 253 u ovim trenucima nije poznata, ali, prema pisanjima američkih borilačkih portala, glavni su favoriti Fight Island, odnosno Otok Yas, te APEX kompleks u Las Vegasu.

Spomenimo i kako je ranije tijekom utorka UFC potvrdio treći meč Stipe Miočića i Daniela Cormiera, ali i tri borbe za titulu koje nas čekaju na UFC-u 251.

Linker
25. travanj 2024 04:16