UFC

Rat Waterson i Hill, marokanski nokauter ponovno impresionirao!

Angela Hill i Michelle Waterson
 Screenshot
Djevojke iz slamka kategorije su oduševile, no na kraju je pobjednica mogla biti samo jedna

Nakon punih 25 minuta akcijom nabijene glavne borbe UFC Vegas 10 priredbe Michelle Waterson (18-8) podijeljenom je sudačkom odlukom u ranim nedjeljnim satima svladala Angelu Hill (12-9).

Već od samog starta bivše Invicta FC prvakinje, a danas elitne UFC borkinje nabile su u Las Vegasu jak tempo i na nogama razmjenjivale puno udaraca. Nešto se tu bolje u uvodnih 10 minuta snalazila Hill koja je u prve dvije runde bila malo agresivnija i konkretnija, no 'The Karate Hottie' dodaje gasa i s jednim rušenjem u trećoj počinje raditi na preokretu.

U četvrtoj rundi do izražaja počinju dolaziti karate tehnike kojih kod Waterson sigurno ne nedostaje. Počela je Michelle puno više i češće pogađati te je svojim 'kickovima' usporila Hill koja je na trenutke imala problema sa skraćivanjem distance.

Na ulasku u posljednjih pet minuta bilo je jasno da će peta runda odlučivati o pobjednici, a tako su se i obje borkinje postavile.

Padali su udarci s obje strane, bilo je neizvjesno, a minutu prije kraja UFC-ova statistika rekla nam je da je broj zadanih značajnih udaraca u petoj rundi izjednačen (18-18). Kao da su toga bile svjesne i Michelle i Angela pa su u posljednjih 60 sekundi krenule na sve ili ništa te u tom stilu završile ovaj uzbudljiv okršaj.

Na kraju su dva suca pobjedu dodijelila Waterson, dok je jedan smatrao kako je Hill učinila više.

U sunaslovnoj borbi večeri Marokanac Ottman Azaitar nastavio je u impresivnom tonu te nakon 93 sekunde borbe tehničkim nokautom zaustavio Khamu Worthyja. Azaitaru je ovo bila druga pobjeda prekidom pod okriljem UFC-a, a nakon ovog eventa u Las Vegasu dodatno je popravio svoj omjer na savršenih 13-0.

Na glavnom su programu još pobjede ubilježili Roxanne Modafferi, Bobby Green, Billy Quarantillo i veteran Ed Herman koji je u kontroverznom meču kimurom svladao Mikea Rodrigueza. Ed je, naime, primio jedan nezgodan, ali čist udarac nakon kojeg je završio na podu. Sudac je smatrao da se tu radilo o ilegalnom udarcu u međunožje te je 39-godišnjem Amerikancu dao dovoljno vremena da se oporavi i nastavi meč u kojem je uvjerljivo gubio. Da pogreška suca bude gora, Herman se pobrinuo sredinom treće runde kada je prekidom stigao do velikog preokreta.

UFC Vegas 10 rezultati:

Michelle Waterson def. Angela Hill via podijeljena odluka (47–48, 49–46, 48–47)

Ottman Azaitar def. Khama Worthy via TKO (R1, 1:33)

Roxanne Modafferi def. Andrea Lee via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Ed Herman def. Mike Rodriguez via submission (kimura) (R3, 2:41)

Bobby Green def. Alan Patrick via jednoglasna odluka (30-27 x3)

Billy Quarantillo def. Kyle Nelson via TKO (R3, 0:07)

Uvodne borbe:

Sijara Eubanks def. Julia Avila via jednoglasna odluka (29-27 x3)

Kevin Croom def. Roosevelt Roberts via submission (giljotina) (R1, 0:31)

Alexander Romanov def. Roque Martinez via submission (arm triangle) (R2, 4:22)

Jalin Turner def. Brok Weaver via submission (RNC) (R2, 4:20)

Bryan Barberena def. Anthony Ivy via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Sabina Mazo def. Justine Kish via submission (RNC) (R3, 3:57)

Linker
14. travanj 2024 16:35