ŽESTOKA OPTUŽBA

White napao sportske gigante: 'NBA i MLB puštaju igrače s COVID-om da nastupaju!'

Vrlo žestoku kritiku prema američkoj košarkaškoj i bejzbol ligi uputio je predsjednik UFC-a
Dana White
 Screenshot (YouTube, UFC)

Dana White nije zabrinut oko povećanog broja pozitivnih COVID-19 testova u UFC-u, koji dovode do toga da veliki broj borbi biva otkazano čak i u posljednjim danima prije nego se trebaju održati. Tako je posljednja UFC priredba na kraju bila pala na samo sedam borbi, što je najmanji broj godinama unazad, a i neke priredbe prije nje su u posljednji trenutak ostajale bez sudionika.

Predsjednik UFC-a smatra kako je to zapravo dokaz da oni rade dobar posao.

"Pogledajte ovu povijest koja je sada iza nas. Pogledajte što smo napravili i kako sve kod nas izgleda. Postoji nešto po čemu se razlikujemo od nekih drugih sportova, nekih drugih profesionalnih liga. Kad je neki sportaš pozitivan, ali nema simptoma, on je i dalje zarazan. Oni takve momke puštaju igrati, to se događa u NBA i Major League Baseballu. Mi to ne radimo i to je razlika između njih i nas", rekao je predsjednik UFC-a medijima, nastavivši:

"Imali smo prošlog tjedna situaciju gdje su borci bili više puta negativni, da bi onda odjednom bili pozitivni. Mi smo tada napravili najbolje što znamo. Sve radimo na pravi način, a tko zna što se može dogoditi? Nitko ovu cijelu stvar još nije u potpunosti shvatio. Mi radimo dobar posao. Pogledajte samo mene. Tu sam cijelo vrijeme, rukujem se sa svim tim borcima i radim druge stvari, a COVID nisam dobio. I rukovat ću se s ljudima dok god sam živ."

U vezi priredbe koja slijedi narednog vikenda još nije došlo do većih problema. Frank Camacho je otkazao borbu zbog pozitivnog COVID testa, no zamjena za njega već je pronađena i trenutno se na programu još uvijek nalazi 13 borbi. Ako tako ostane do vikenda, bit će to sjajna vijest za promociju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:30