Regija

Adriana Vuković svoj profesionalni MMA debi upisuje u novoj hrvatskoj promociji FNC

Adriana Vuković
 Instagram
Najtalentiranija borkinja Hrvatske, mnogi bi rekli i Europe, Adriana Vuković, napokon će upisati svoj profesionalni MMA debi. Nakon što je osvojila sve što je u amaterskim natjecanjima mogla, prvu profesionalnu borbu upisat će početkom jeseni na prvoj priredbi nove hrvatske promocije, Fight Nations Championship.

Teško je zapravo nabrojati što je sve do sada osvojila Đakovčanka, koja će 17. kolovoza navršiti 21 godinu. Svjetska prvakinja u amaterskom MMA (FILA)), Svjetska prvakinja u Jiu-Jitsu (IBJJF), trostruka svjetska prvakinja u grapplingu (FILA), trostruka europska BJJ prvakinja (IBJJF), trostruka prvakinja hrvatske u boksu (AIBA), prvakinja hrvatske u tajlandskom boksu (IFMA), samo su neki od uspjeha ove fantastične borkinje, kako je na svom Facebooku naveo Dražen Forgač, glavni trener zagrebačkog ATT-a, ali i glava Fight Nations Championshipa, promocije u čijem će borilištu Adriana napokon krenuti na put prema vrhu svjetskog MMA-a. Upravo Forgač se odnedavno brine za njenu karijeru.

Zapravo, taj je debi trebao doći već puno ranije. Naime, još u siječnju prošle godine je Adriana potpisala ugovor s najvećom ženskom MMA promocijom na svijetu, Invicta FC. Ipak, u sestrinskoj promociji UFC-a nije uspjela debitirala. Bilo je to vrijeme dok je trenira kod Firasa Zahabija u Tristar Gymu. Prvi problemi zapravo su bili s pronalaskom protivnice pa je tako Adriana otpala s programa za koji je već bila službeno najavljena, a onda je došlo do ozljede te na kraju i raskida ugovora s Tristarom te povratka u Hrvatsku, gdje je postala dio ATT-a. Ugovor s Invictom i dalje ima, no on nije ekskluzivan, tako da ne postoje prepreke njenom nastupu u dvorani zagrebačkog American Top Teama, 5. listopada kad će se prva FNC priredba održati. Borbe će se održavati u kavezu, a tribine bi trebale biti u mogućnosti primiti oko 600 gledatelja.

Adriana će svoj debi odraditi u kategoriji do 56 kilograma, iako se u budućnosti misli bazirati na slamka kategoriju, odnosno kategoriju do 52 kilograma. Njena protivnica trebala bi biti objavljena u idućim danima, zajedno s cijelim programom. Za sada je poznato kako će se na njemu naći dvoznamenkasti broj borbi, no točan broj trebao bi biti poznat pri završetku "matchmaking" procesa. Osim nastupa Adriane Vuković, posljednjih dana najavljeni su Karlo Smodila, Andrej Jazvo, Jakob Kosić, Đani Barbir, Denis Lovrić, Rok Krušić, Donald Čosić i Matija Blažićević kao već poznato ime domaće borilačke scene.

Linker
21. travanj 2024 01:16