Regija

Agron Smakići u subotu ganja 15. profi pobjedu protiv posljednjeg protivnika Marija Preskara

Agron Smakići
 Instagram
Hrvatski boksački profesionalac Agron Smakići će ovog vikenda (subota, 7.9.) boksati u Hamburgu, prvi put pod palicom nove promotorske kuće za koju je nedavno potpisao. Smakićija u 15. profesionalnom nastupu očekuje ukrajinski teškaš Maksym Peydura (14-14-1, 12 KO), poznat kao posljednji protivnik našeg umirovljenog boksača Marija Preskara.

29-godišnjeg teškaša ćemo prvi put vidjeti u akciji nakon godine dana pauze. Posljednji put je nastupio na priredbi u zagrebačkoj Areni, kada je prekidom svladao Gabriela Enguema u rujnu prošle godine. Bila je to 14. profi pobjeda za našeg neporaženog teškaša, a ujedno i 12. nokaut.

Nakon što je u proteklih godinu dana pregovarao s nekoliko promotora, 29-godišnji Smakići se u konačnici odlučio za potpis ugovora u njemačkom Hamburgu s legendarnom kućom "Universum Box Promotions". O svemu je prije nekoliko dana obavijestio javnost preko svog službenog Instagram profila. U međuvremenu je dogovorio i meč protiv Peydure.

"Dragi prijatelji, vrlo mi je drago što mogu najaviti da sam od sada dio Universum Box Promotionsa. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti velike stvari. Želio bih zahvaliti svom timu i svima ostalima koji su me podupirali. Vaš Agron", napisao je Smakići objavivši pitom odličan kratki kompilacijski video.

Boksač iz Zagreba ima 14-0 u profesionalnoj karijeri i trenutačno je trećeplasirani hrvatski teškaš iza Filipa Hrgovića i Petra Milasa, a među svjetskim teškašima na BoxRecu drži 124. mjesto. Smakići neće mijenjati stručni tim te će i dalje trenirati s hrvatskim stručnjakom Ivanom Filipovićem iz Rijeke. Sa 198 centimetara i 110 kilograma mišića, Smakići je bez ikakve sumnje veliki teškaški potencijal čija će karijera tek krenuti.

Universum Box Promotions je nekoć bila najveća promotorska kuća u Njemačkoj i jedna od najvećih na svijetu. Za njih je čitavu karijeru boksao i proslavljeni hrvatski boksač i bivši svjetski prvak Stipe Drviš. Universum je u međuvremenu upao u probleme i potpuno je nestao sa scene. No, s novim vlasnicima, novim menadžmentom i ugovorom s njemačkom TV kućom ZDF-om, vraćaju se na velika vrata svjetskog boksa sa Smakićijem u svojim redovima.

Linker
15. travanj 2024 22:51