Regija

Aleksa Camur: 'Iza mene stoje Srbi koji obožavaju ovaj sport!'

Aleksa Camur
 screenshot
Klupski kolega bivšeg UFC prvaka Stipe Miočića Aleksa Camur je preko noći od potpunog borilačkog anonimca postao Stipin suborac u elitnoj svjetskoj promociji. Dovoljan je bio impresivan nokaut u meču na "reality showu" predsjednika UFC-a Dane Whitea koji ga je katapultirao među elitu.

Camur je novi srpski borac u UFC rosteru, a ako ćemo tamo pribrojati i austrijskog Srbina Aleksandra Rakića, naša susjedna država sada u UFC-u u poluteškoj kategoriji ima čak tri predstavnika (uz Darka Stošića).

"Ovo je ludnica čovječe, potpuno ludilo! Borba kao borba, uvijek očekujem pobjedu. Ali unatoč očekivanju da ću pobijediti, osjećaj je bio apsolutno nadrealan. Igrao sam mnogo video igrica, a ovo je bilo baš kao u video igrici. Razumijete me, kao da sam došao na novi nivo i pitao 'Što je sljedeće za mene?'. Sada ću to vidjeti. Ovo je nevjerojatno, u ekstazi sam i ne mogu vjerovati što se događa", opisuje član Miočićevog "Strong Style Gyma" u Ohiu.

23-godišnji borac je ovom pobjedom stigao na sjajnih 5-0 u profi karijeri (pet prekida), a sada ga čeka debi u elitnoj promociji za koji ne zna kada će se dogoditi.

"Bio sam malo nervozan. Iako sam imao mnogo samopouzdanja jer je iza mene nevjerojatan kamp. Moj čitav tim je nevjerojatan. Iza mene stoje sjajni borci. Ali iza mene stoje i Srbi, koji obožavaju ovaj sport. Velika stvar je što smo dobili novog Srbina u UFC-u. Stiže mi nevjerojatna podrška iz Srbije, ali neovisno o svemu, bio sam malo nervozan prije početka meča", priznaje Camur.

Osvrnuo se i na poziv svog prijatelja i klupskog kolege Stipe Miočića koji je odmah nakon meča nazvao svog šefa Danu Whitea i "priprijetio mu" da mora dati ugovor Camuru.

"To je bila ludnica. Nisam to očekivao od njega, ali niti me ne čudi. Stipe je nevjerojatan tip, toliko mi je pomogao u prošlosti. Poziv? Mogu samo zamisliti kako je prošao. Žao mi je što ga nisam čuo", otkriva Camur i zaključuje:

"Mlad sam, imam tek 23 godine i moram još napredovati. Mislim da imam dobru građu za ovu kategoriju. Hodam s otprilike 100 kilograma, mislim da sam dovoljno brz i imam dosta snage. Sve to je dobro za kategoriju do 93 kilograma. Nikada ne znaš što budućnost donosi, ali za sada ostajem u poluteškoj kategoriji."

Linker
15. travanj 2024 13:34