Regija

Alen Babić otkrio koji ga je poznati boksač odbio, i dalje se nada nastupu na Whyteovoj priredbi

Alen Babić
 Instagram
Alen Babić još uvijek nema protivnika za svoj idući meč, a otkrio je i tko ga je posljednji odbio

Žestoko se radi u portugalskom Faru, gdje se Dillian Whyte priprema za ključni meč svoje dosadašnje karijere. 22. kolovoza u Londonu će imati priliku potvrditi kako je odmah uz najveću trojku svjetskog boksa teške kategorije, a za to će morati savladati Alexandra Povetkina. U tome mu na pripremama pomaže jedan od njegovih glavnih sparing partnera, hrvatski teškaš Alen Babić.

No, Babić nije tamo otišao samo pomoći Whyteu. On također brusi svoju formu i nada se nastupu na uvodnim borbama istog programa. Na tome rade i njegovi predstavnici, predvođeni Whyteom. Zapravo, Alen svoje mjesto na programu već ima, potrebno je samo pronaći protivnika s kojim bi imalo smisla ući u ring. Već jučer Alen nam je onako "iza kulisa" otkrio što je jedna od kombinacija, da bi sad javno otkrio kako od tog meča neće biti ništa. A u pitanju je bilo jedno poznatije boksačko ime.

"Radno ljeto. U Portugalu sam, gdje pomažem Dillianu da se pripremi za meč protiv Povetkina, 22. kolovoza. Moj tim naporno radi na mom nastupu na istom programu. Tom Little je rekao da ne želi ono što nudim, tako da se potraga nastavlja. Team Savage će biti tamo", napisao je Babić u svojoj objavi na društvenim mrežama, uz nekoliko fotografija nastalih u Portugalu.

Tom Little vam s razlogom zvuči poznato, budući da se radi o boksaču s kojim se već u siječnju 2018. godine sreo Filip Hrgović. Hrgović je tim putem slavio prekidom u četvrtoj rundi. Sparing partner Anthonyja Joshue tim je putem pokrenuo seriju slabijih rezultata pa je nakon toga upisao i poraze od Daniela Duboisa, Davida Pricea te posljednje i Mahammadrasula Majidova, na uvodnom programu revanša Joshue i Ruiza. Iako je trenutno u negativnom nizu, riječ je o poznatom i dokazanom imenu (profesionalni omjer 10-8), preko kojeg bi Babić sigurno mogao napraviti značajan skok.

29-godišnji Babić je svoju profesionalnu karijeru započeo u ljeto prošle godine, kad je u tri mjeseca upisao tri pobjede. Napokon se trebao u ring vratiti početkom proljeća, no pandemija koronavirusa rezultirala je otkazivanjem nekoliko njegovih mečeva. Trenutno je najvažnije ponovno nastupiti i vjeruje se da će njegov tim pronaći protivnika preko kojeg će Savage tražiti četvrtu pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 17:54