Regija

Alen Babić saznao protivnika: 'Savage' protiv Francuza kao uvertira subotnjem spektaklu u Londonu

Alen Babić i David Diamante
Poznat je protivnik za hrvatskog teškaša Alena Babića, protiv kojeg će "Savage" otvoriti program subotnjeg boksačkog spektakla u londonskoj O2 Areni. Radi se o iskusnom Francuzu Morganu Dessauxu, čiji gotovo svi mečevi završavaju nokautom.

Nakon što je u četvrtak uspješno odradio profesionalni boksački debi, ispred Alena Babića prvi je veliki ispit. Hrvatski boksač iz BK Leonardo otvorit će program subotnjeg spektakla u Londonu, kojeg predvodi veliki teškaški meč Dilliana Whytea i Oscara Rivasa. Borca odnedavno poznatog kao "Savage" čeka vrlo zanimljiv ispit u liku i djela Morgana Dessauxa iz Francuske.

Riječ je o 37-godišnjem boksaču koji je do sada u profesionalnoj karijeri upisao pet pobjeda i šest poraza. No, njegov omjer nikako ne smije zavarati jer se radi o iskusnom borcu koji je već testirao neke druge velike nade. Zapravo, možemo reći kako ga Matchroom Boxing redovno angažira kao svojevrsnog "gatekeepera" i savršen test za svoje nade. Tako je Dessaux do sada boksao protiv Nathana Gormana, Alexa Dickinsona i Samuela Kadjea, sve velikih nada koje su do tog meča odradile veći broj mečeva od hrvatskog borca. Za Babiću su procijenili kako je za taj ispit spreman već nakon jednog. Dessaux je inače svih pet svojih pobjeda upisao nokautom, no također je nokautiran u četiri od svojih šest poraza. Zbroj omjera boksača od kojih je do sada gubio je 44-1, što je znak kako do sada nije izgubio od niti jednog "journeymana".

Sigurno je kako Babića u subotu čeka pravi ispit, odnosno Dillian Whyte i njegov tim odmah žele vidjeti za što je spreman novi član njihovog tima. Babić je Whytea oduševio tijekom njihovih sparinga pred subotnju priredbu pa ne treba čuditi što ga odmah stavljaju na ozbiljan ispit. Uz ogromno amatersko iskustvo koje ima iza sebe, ne sumnjamo kako je Alen spreman furiozno pokrenuti svoju profesionalnu karijeru i već se nakon dvije borbe predstaviti kao veliki potencijal. Sad je sve na njemu.

Meč će se održati u teškoj kategoriji, a dogovoren je na četiri runde po tri minute.

Linker
23. travanj 2024 03:34