Regija

Ana Bajić osvojila i naslov i fanove diljem svijeta: 'Nakon prvog meča sam shvatila da me ne mogu zaustaviti!'

Hrvatska ima europsku prvakinju u tajlandskom boksu! Sjajna Ana Bajić, članica splitskog Mornara osvojila je zlato u Europskom prvenstvu u Minsku u kategoriji 'plus' 75.

Splićanka je u finalu slavila protiv ruske prvakinje Irine Larinove.

- Prestala sam aktivno s natjecanjima prije 3 godine radi studiranja na fakultetu za predškolski odgoj, ali nisam izašla iz sporta, konstantno sam bila u aktivnom treningu. Ovog ljeta se rodila ideja između mene i mog trenera Daria Jurišića da ponovno uzmemo rukavice i krenemo u nove izazove. Aktivno sam trenirala u mom klubu Mornaru borilački dio, te kondicijski s trenerom Goranom, dala svoj maksimum u pripremnoj fazi kazala nam je o svom povratku u ring vrhunska borkinja.

Priča nam skromna cura da nije imala pretjeranih očekivanja prije starta Europskog prvenstva.

- Na natjecanje sam došla spremna, ali bez velikih očekivanja. Nakon prvog meča sam osjetila svu ljepotu ovog sporta, spoj emocija, sreće, treme, oduševljenja, podršku mojih voljenih i samo sam rekla; 'zlato je moje'! Tada sam shvatila da nema borkinje koja me može zaustaviti. Skupa s trenerom Jurišićem napravila sam taktiku i eto, uzeli smo zlato, presretna sam. Jedva čekam doći u Hrvatsku izljubiti svoje najmilije. Zahvaljujem se savezu na pruženoj prilici - zaključila je Ana svoje javljanje iz Minska.

Njen trener, glavni čovjek Mornara, Dario Jurišić također je isijavao ogromno zadovoljstvo i sreću.

- Ana je uvijek bila poznata kao srčan borac koji ide naprijed kao tenk bez obzira koja protivnica stoji ispred nje. Posebna draž svega toga je što ona to radi sa svojim prekrasnim osmijehom kojim kupuje prijateljstva i fanove diljem Europe i svijeta. Vrhunski je odradila turnir. Ponosan sam kao trener i prijatelj prekrasne osobe kao što je Ana Bajić.

Eto, u Mornaru imaju razloga za veliko slavlje, ispod poljudske sjeverne tribine gdje se nalaze prostorije kluba priprema se fešta, 'teta iz vrtića' bacila je Europu pod noge.

Linker
18. travanj 2024 19:15