Regija

(ANKETA) Što slijedi za Aleksandra Rakića? Izdvojili smo nekoliko najizglednijih opcija

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube, UFC)
S nestrpljenjem se čeka odluka UFC-a, ali i rasplet u dva velika poluteškaška okršaja

Što će biti s Aleksandrom Rakićem nakon pobjede nad Anthonyjem Smithom? Srpski poluteškaš odmah je nakon čitanja sudačkih kartica jasno poručio da je spreman napasti titulu, no pitanje je hoće li mu UFC ispuniti tu želju.

Odlazak Jona Jonesa u potpunosti je otvorio polutešku kategoriju o čijem će novom prvaku odlučivati borba Dominicka Reyesa i Jana Blachowicza (26. rujna).

No tko će postati prvi izazivač novog vlasnika prestižnog pojasa?

U toj će utrci vrlo vjerojatno glavni favorit biti uspješniji iz meča Thiaga Santosa i Glovera Teixeire (12. rujna). Razvije li se tako ova priča, što onda čeka Rakića?

Hoće li on pričekati ponudu za najveći mogući meč ili će UFC tražiti još jednu potvrdu njegove kvalitete?

Neki će reći da bi se Aleksandar trebao prije napada na pojas testirati u meču na pet rundi, no onda bi i trebao za protivnika imati nekog vrijednog 'main event' pozicije.

A kada pogledamo UFC-ov ranking, tu baš i nema previše opcija.

Rakić je upravo pobijedio petorangiranoga borca što bi značilo da bi za idućeg protivnika najrealnija opcija bio poraženi iz borbe Santosa i Teixeire ili poraženi iz meča Reyesa i Blachowicza.

Osluškujući razne komentare, neki su kao zanimljivu opciju spomenuli i Jirija Prochazku, opasnog Čeha koji je za UFC debitirao tako što je brutalno nokautirao jedinog borca koji pod okriljem promocije ima pobjedu nad Rakićem - Volkana Oezdemira. Bivši Rizinov prvak sa stilom se predstavio na najvećoj pozornici, a na još uvijek aktualnom rankingu drži šesto mjesto na ljestvici. Rakić je tu trenutno osmi, ali pretpostavka je da će nešto kasnije ovoga tjedna, nakon osvježavanja ljestvica, i službeno preuzeti Smithovu poziciju (5).

S druge strane, neki baš revanš s 'No Timeom' vide kao priliku da Rakić riješi sve dvojbe koje su se pojavile nakon sudačke odluke iz njihovog prvog susreta.

Opcija je nekoliko, a mi smo odlučili provjeriti koja je po Vama najizglednija?

Linker
18. travanj 2024 10:24