Regija

Antonio Plazibat idućeg mjeseca ulazi u Gloryjev ring protiv novog gorostasa

Antonio Plazibat
 screenshot
Došlo je vrijeme za četvrti nastupa Antonija Plazibata u Gloryjevom ringu. Najbolji hrvatski teškaš nastupit će na Glory 76 priredbi koja se 28. ožujka održava u belgijskom Antwerpenu, a tamo ga čeka novi dvometraš. Ovog puta je riječ o poljskom teškašu Ardadiuszu Wrzoseku.

Nakon što je u drugoj polovici 2019. godine savladao Mahiedinnea, Moznyja i Wilnisa te se na račun tih pobjeda našao na petoj poziciji Gloryjeve ljestvice izazivača teške kategorije, Antonio Plazibat spreman je za novi ispit. 26-godišnjaka iz Solina čekat će borba u Antwerpenu protiv godinu dana starijeg Arkadiusza Wrzoseka iz Poljske.

Riječ je o 201 cm visokom borcu koji je prema podacima s Wikipedije do sada upisao 13 kickboxing pobjeda i pet poraza. Gloryju je pristupio posljednjeg mjeseca 2018. godine, kad je poražen od Benjamina Adegbuyia, dok je drugi nastup u promociji upisao u studenom prošle godine, kad je u Chicagu savladao Demmorea Dennisa prekidom u drugoj rundi. Radi se o borcu muay thai i wushu sanda pozadine koji jako dobro koristi dužinu svojih ekstremiteta. Kickboxingom se počeo baviti tek kao 19-godišnjak, da bi već godinu kasnije krenuo s amaterskom karijerom, a član poljske reprezentacije bio je od 2014. do 2017. godine. 2016. postao je K-1 Global svjetski prvak, što mu je najveći uspjeh profesionalne karijere izvan Gloryja. Na Gloryjevom poretku teške kategorije nalazi se na šestoj poziciji, odnosno jedno mjesto iza Plazibata.

Hrvatski borac tako će po prvi put otkako je u Gloryju zapravo braniti poziciju na kojoj se nalazi, odnosno neće se boriti protiv bolje rangiranog protivnika. Svakako će morati obraniti i status koji si je stvorio nastupima prošle godine, posebno nakon što je proglašen novakom godine u promociji, a njegova borba protiv Tomasa Moznyja i najboljom borbom 2019. godine. Sve to, uz beskompromisan stil borbe, donijelo mu je veliki porast popularnost, kako u regiji, tako i u cijelom svijetu.

Za Glory 76 istovremeno je najavljeno još nekoliko zanimljivih okršaja, a već od ranije je poznato kako će priredba biti predvođena borbom za naslov prvaka velter kategorije. Taj pojas branit će Cedric Doumbe, a pokušat će mu ga oduzeti Murthel Groenhart. Ispod teksta možete pogledati Wrzosekovu kompilaciju objavljenu na njegovoj osobnoj Youtube stranici.

Linker
24. travanj 2024 05:49