Regija

Antonio Plazibat sedmi je teškaš svijeta prema novim Glory ljestvicama

Antonio Plazibat
 screenshot/Glory
Glory Kickboxing promocija objavila je promjene na svojim rang ljestvicama nakon Glory 69 priredbe održane 12. listopada u Düsseldorfu. Hrvatski borac Antonio Plazibat pobjedom nad Tomasem Moznym osigurao je poziciju šestog borca teškaške ljestvice izazivača, čime su ispred njega ostale samo prave zvijezde ovog sporta.

Očekivano je bilo kako će impresivna pobjeda nad do sada petim borcem ljestvice izazivača dovesti Antonija Plazibata među elitu svjetskog kickboxinga teške kategorije. 25-godišnji borac iz Solina još više nego pobjedom oduševio je načinom na koji je do nje došao. Tako je na novim Gloryjevim izazivačkim rang ljestvicama zauzeo šestu poziciju, odnosno sedmi je teški svijeta u ovom trenutku.

Na vrhu ljestvice nalazi se naravno sad već dugogodišnji prvak Rico Verhoeven. Prvu poziciji drži Jamal Ben Saddik iz Maroka, dok je iza njega dugo vremena prvi izazivač, Benjamin Adegbuyi iz Rumunjske. Slijedi vrlo atraktivni D'Angelo Marshall iz Curacaoa, koji je u Gloryju odradio već devet nastupa (šest pobjeda i tri poraza). Četvrto mjesto pripada Jahfarru Wilnisu (7-7 Glory), pravom Gloryjevom veteranu kojeg pamtimo po dva nokaut poraza od Mladena Brestovca. Ispred Plazibata još se nalazi Poljak Arkadiusz Wrzosek, koji je u Gloryju odradio tek jedan nastup u kojem je poražen od Adegbuyija, no rezultatima izvan promocije stekao je reputaciju koja ga drži na toj poziciji. Iza Plazibata se na sedmom mjestu nalazi Mozny, koji je tako pao dva mjesta, a Top 10 poredak zatvaraju Cihad Kepenek, Junior Tafa i Kirill Kornilov.

Ispred Plazibata će sad biti nekoliko opcija, a puno toga će ovisiti o tome što će Glory naumiti. Ako imaju plan organizacije nekog turnira četvorice boraca, Antonio bi mogao naći svoje mjesto u njemu. Ako do tako nečega ipak ne dođe, kao najrealniji protivnici čine se Wrzosek i Wilnis, budući da je i sam Plazibat izjavio kako želi napredovati korak po korak prema vrhu te kako ne bi volio ništa preskakati.

Puno više znat će se nakon 21. prosinca i Glory Collision 2 priredbe na kojoj ćemo svi zajedno moći uživati u najvećem meču koji kickboxing trenutno može ponuditi. U ring će po drugi put zajedno ući Rico Verhoeven i Badr Hari.

Linker
19. travanj 2024 10:30