Regija

Antonio Plazibat ugovorio svoju novu borbu u najvećoj svjetskoj promociji

Plazibat vs. Mahiedinne
 screenshot/Youtube
Nakon što je u lipnju uspješno debitirao u najvećoj svjetskoj kickboxing promociji, Antonija Plazibata čeka novi nastup u Glory ringu. I to će se dogoditi već idućeg mjeseca u njemačkom Düsseldorfu gdje će mu se suprotstaviti Tomas Mozny.

Debi nastup sjajnog borca iz Solina u Gloryju došao je sasvim iznenada. Nakon što je napustio Hrvatsku i otišao trenirati u Amsterdam, Plazibat se vrlo brzo iskazao kod trenera Mikea Passeniera koji ga je zapravo motivirao da prihvati ponudu uskočiti kao zamjena. Plazibat je otputovao u Pariz, a tamo je odradio fenomenalan meč protiv Nordinea Mahieddinea. Nakon što je upisao pobjedu, nitko nije sumnjao da će novi meč doći vrlo brzo.

I on će se dogoditi upravo onako kako je Antonio sam najavio da bi volio, odnosno gradit će put prema vrhu meč po meč. Protivnik koji bi mu trebao biti novi ispit i iduća stepenica je češki dvometraš Tomas Mozny. 28-godišnjak je to koji je do sada četiri puta nastupio u Gloryju uz polovičan uspjeh. Savladao je Cihada Kenepeka i Daniela Skvora, dok je poražen od Jhonate Diniza i Jahfarra Wilnisa. Posljednji nastup u Gloryju imao je krajem prošle godine.

Prema podacima s Wikipedije, Plazibat se trenutno nalazi na 16 profesionalnih pobjeda i samo tri poraza. Najveći uspjeh do sada bio mu je osvajanje K-1 teškaškog Grand Prixa 2017. godine.

Linker
20. travanj 2024 03:08