Regija

Antun Račić: Maksimalno sam spreman i jedva čekam pokazati najboljeg mogućeg 'Killera'

Antun Račić
 KSW
"Protivnik je odličan i očekujem zahtjevan meč, ali nema on ništa što dosad nisam vidio..."

Pet borbi, pet pobjeda. Antun Račić (24-8-1) u KSW-u proživljava najbolje dane svoje profesionalne karijere.

Osim što je neporažen u kavezu po mnogima najbolje europske MMA promocije, 30-godišnji Dubrovčanin vlasnik je prestižne titule u bantam kategoriji. Titule do koje je stigao u studenom 2019. kada je u Zagrebu svladao poznatog Poljaka Damiana Stasiaka i koju će mu u subotu navečer pokušati oduzeti Brazilac Bruno Augusto Dos Santos (9-1).

'Killer' i njegov izazivač još su se u petak uspješno izvagali za atraktivni KSW 57, a pred okršaj u Lodzu Antun nam je ukratko prokomentirao jednu od najvažnijih borbi svoje karijere.

"Sve je prošlo vrhunski. Odradio sam ovaj najteži, najgori dio za borce. To skidanje kilograma. Ali ovaj put je bilo savršeno, išlo je prelagano i osjećam se super", priča nam Račić koji će nakon nekoliko propalih planova konačno krenuti u lov na svoju 25. profesionalnu pobjedu.

KSW
Antun Račić

"Mogu reći da su ove pripreme zapravo trajale nekakvih godinu dana jer sam odmah nakon Nove godine otputovao u Düsseldorf i tamo se spremao za meč koji sam očekivao u petom mjesecu. Ali to je bilo otkazano zbog pandemije pa sam se vratio u Dubrovnik. Nedugo nakon toga otišao sam do Makarske gdje sam sudjelovao na ljetnom fight kampu. I tamo smo imali dosta jake treninge. Potom sam se sredinom osmog mjeseca ponovno vratio u Düsseldorf, u svoj UFD tim, te se krenuo pripremati za KSW 56. Na toj sam se priredbi trebao boriti sa Sebastianom Przybyszom, ali sam dobio koronu. Imao sam nekakve simptome i uslijedila je pauza od 10 dana. Nisam htio riskirati pa sam zamolio da se borba prebaci za ovaj event. I evo, napokon sam dočekao taj dan da se ponovno borim u KSW-u i da napokon branim pojas koji sam osvojio u Zagrebu."

Račiću će ovo biti šesti nastup pod okriljem KSW-a, ali prvi u kojem za suparnika neće imati Poljaka.

"Protivnik je odličan. Dosta je visok i fizički jak. Iza njega je 10 borbi iz kojih je devet puta izašao kao pobjednik, a većinu pobjeda ostvario je 'submissionom'. Očekujem jako zahtjevan meč, ali sam spreman, motiviran i vjerujem u svoj trud, rad i znanje. Vjerujem i u svoju disciplinu. Smatram da sam kompletan borac i veteran ovoga sporta. A smatram i da moj protivnik nema ništa što dosad nisam vidio i sreo u ringu ili kavezu."

Antunu će ovo biti prva obrana titule, a mnogi su borci znali govoriti da je to pozicija u kojoj osjećaju puno veći pritisak nego kad napadaju pojas.

"Pritisak je uvijek tu, a velik je pogotovo sad kad sam prvak. Zašto? Jer moj protivnik tu nema ništa za izgubiti, dok ja mogu izgubiti puno toga. Ali lako se ja nosim s tim pritiskom i koristim ga za energiju i motivaciju. Maksimalno sam spreman i osjećam se super. Dat ću sve od sebe i jedva čekam pokazati najboljeg mogućeg 'Killera'! Lijep pozdrav čitateljima Fight Sitea i hvala vam svima na podršci", poručio je za kraj.

Linker
16. travanj 2024 10:26