Regija

Babić analizirao posljednji i najavio novi meč: 'Poznato ime, iako nije ni blizu moje razine'

Alen Babić
 Instagram
"Uvukao sam suparnika u taj svoj 'kaos', a kada se to dogodi, onda mu nije bilo spasa"

Za razliku od Marka Čalića, naš drugi boksač koji je ušao u nedjeljni ring u engleskom Milton Keynesu nedaleko od Londona, ostao je na Otoku malo duže. Ne zato što mu se više sviđa, iako nema ni ništa protiv nego...

- Ma, ne trpim ranojutarnje letove, u zoru. Još k tomu koji sat nakon meča. Pa, to je muka - iz Londona će Alen Babić.

Nije nam dakako svrha razgovora bila raščlamba zrakoplovne povezanosti Zagreba i Londona. Iako, da ćemo baš nešto jako puno i naširoko o nedjeljnom boksu protiv Nialla Kennedyja... nećemo. Alen Babić je doista vrlo suvereno, u skladu s najavom, nasrnuo na jadnog Irca, sabio ga na konopce, natjeravši ga da dvaput i poklekne, prije nego je početkom treće runde i konačno tehničkim nokautom došao do pete pobjede u isto toliko mečeva.

- Nikad bolje. Nikad se bolje nisam osjećao prije meča, pa onda i u samom ringu - kratko će Babić.

- Upravo sam ovakav meč, kakvog sam i najavljivao, i očekivao. Ništa me nije iznenadilo. Kennedy nije “bacio” ni tri udarca, tako da nisam ništa ni trebao eskivirati. Uvukao sam suparnika u taj svoj “kaos”, a kada se to dogodi, onda mu nije bilo spasa.

Što na sve veli veliki Dillian Whyte koji je ujedno i vaš menadžer?

- Je, on zna što ja mogu. Whyte s takvom lakoćom već priča da ću ja biti novi prvak Europe da je to strašno. Ono što se zna da se borim 21. studenoga, na priredbi na kojoj se Whyte bori s Povjetkinom. Suparnik će mi biti Tom Little. To je 85-90% sigurno. Poznato ime, lijep meč, iako Little nije ni blizu moje razine. To će on izgubiti - uvjeren je Babić.

Ukoliko vam je Tom Little odnekud poznat, riječ o britanskom boksaču, 33-godišnjaku koji se prije dvije godine borio u Rigi protiv Filipa Hrgovića i izgubio. Omjer mu nije baš dojmljiv (10-8). Međutim, spomen Littlea kao budućeg Babićevog suparnika, a bivšeg Hrgovićevog navodi nas na osobitu “vezu” Alena Babića i Filipa Hrgovića.

Dvojica teškaša iz iste države, praktički istog grada i sličnog razvojnog puta, budući da su obojica počeli s trenerom Leonardom Pijetrajem. S tom razlikom da je Babić još uvijek kod Pijetraja. Posljednjih godina sijevaju verbalne strelice između ove dvojice boksača, a iznimka nije bio čak ni trenutak neposredno nakon Babićeve pobjede nad Kennedyjem.

E sad, postavlja se pitanje samo je li tu riječ o tzv. “trash-talku” ili se Hrgović i Babić doista ne vole?

- Ne, to je stvarno tako. Ja sve što kažem tako i mislim, nema kod mene foliranja. Jednostavno, ne volimo se. Ne volim ja njega, on mene ne voli i to je to. Obostrano je tako. Mislim da će brzo doći do našeg sraza u ringu. Ja sam već 42. na rang-listi, on je 30. Doslovno sam mu odmah iza leđa i to je meč koji on neće moći izbjeći. Veliki je već sada interes ljudi za taj meč, a ja samo želim ljudima dati ono što oni žele. Kao što mene svi pitaju “zašto pričam o Hrgoviću?”. Ne pričam ja o Hrgoviću već samo odgovaram kada me pitaju novinari ili bilo tko drugi. Nisam ja osoba koja zaobilazi pitanja - na kraju će Alen Babić.

Hrgović - Babić... hm, da to bi definitivno bio najpraćeniji, medijski najeksponiraniji meč dosad. Čak i ne samo u Hrvatskoj.

Linker
24. travanj 2024 13:48