Regija

Babić odgovorio bivšem svjetskom prvaku: 'Moj si idol, a ujedno i moj fan...'

Alen Babić
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
Legendarni 'Bomber' biranim je riječima govorio o neporaženom hrvatskom nokauteru

Alen Babić svojim je subotnjim nastupom u Londonu impresionirao i bivšeg svjetskog prvaka Tonyja Bellewa.

Legendarni engleski 'Bomber' bio je oduševljen Babićevom pobjedom protiv Toma Littlea te je kroz nekoliko rečenica na Twitteru odlučio javno nahvaliti hrvatskog teškaša.

"Babić je jednostavno neumoljiv! Nije se zaustavljao... S tom kilažom takav ritam ne možete držati punih 12 rundi, ali znate što ću vam reći - užitak ga je gledati! Pratite ga jer će njegovo putovanje biti briljantno i uzbudljivo", napisao je Bellew na Twitteru.

Na to se netko nadovezao s time kako će Babić imati problema kad dođe neki malo ozbiljniji teškaš.

"Moguće! Ali radi se o tome da se on s takvima voljan suočiti", odgovorio je danas umirovljeni Englez koji je karijeru okončao 2018. poslije poraza od Oleksandra Usyka.

British boxer Tony Bellew celebrates after defeating British compatriot David Haye in their heavyweight boxing match at the O2 Arena in London on March 4, 2017. (Photo by Justin TALLIS / AFP)
Justin TALLIS / AFP
Tony Bellew

Bellew je svoje najbolje izvedbe pružao kao borac lakoteške kategorije, iste one koju mnogi vide kao idealnu za Babića, ali hrvatski nokauter je više puta jasno poručio da ga nimalo ne brine to što je manji i lakši od većine svojih protivnika.

"Prijatelju, on je 100 posto borac koji pripada lakoteškoj kategoriji. I to manji, ali on se sam odlučio boriti s većim ljudima i trenutno odrađuje dobar posao. Ja sam njegov fan", dodao je Bellew kada mu je netko na Twitteru dobacio da Alen udaračkom snagom "ne pripada teškoj kategoriji".

Sve te birane riječi legendarnog Tonyja nisu promakle ni samom Babiću.

"Prijatelju, hvala ti. Jedan si od mojih idola, a ujedno si i moj fan. Što još mogu tražiti", napisao je 'The Savage' Bellewu.

Linker
23. travanj 2024 06:06